Hirdetés

Saját dugófigyelő drónja van a Renault új tanulmányautójának



|

A Kwid aprócska kvadrokoptere légi felvételek készítésére is kiválóan alkalmas.

Hirdetés

Új koncepcióautót mutatott be a Renault. A Kwidet egy „légi kísérővel” is ellátták: az aprócska kvadrokpoter fő feladata a közlekedési krízishelyzetek – köztük a forgalmi dugók – felderítése.

A drónnak saját le- és felszállóhelyet alakítottak ki a kocsi tetején. A sofőr egy speciális tablet-alkalmazáson keresztül manuálisan irányíthatja, de az előre beprogramozott GPS-koordináták segítségével önálló repülésre is képes.

Hirdetés

A kvadrokopter az autó előtt repülve folyamatosan figyeli a forgalmat, és figyelmezteti a vezetőt az esetleges veszélyhelyzetek, dugókra, de beépített kamerájának köszönhetően légi felvételeket is készíthet.

Az autót az indiai piacra tervezték, de sajnos nem valószínű, hogy ebben a formájában tömeggyártásba kerülhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.