Hirdetés

Segít a WikiLeaks, mielőtt kiborítja a bilit



|

Julian Assange szerint segítenek a tech cégeknek befoltozni a biztonsági réseket, mielőtt hamarosan mindent közzétesznek.

Hirdetés

A WikiLeaks rengeteg dokumentumot tett közzé a CIA azon eszközeiről, amelyekkel okostelefonokat, számítógépeket, okostévéket és más eszközöket törnek fel. Ezektől sokáig lesz még hangos az internet, főleg azért, mert a szervezet a kódokat és technikai részleteket is tartalmazó anyagok nagy részét még ki sem adta. 

Hirdetés

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója azt mondja, hogy a szervezet minden részletet megoszt a tech cégekkel, mielőtt a tartalmak további részét nyilvánosságra hozná. Így a vállalatok minden biztonsági rést be tudnak azonosítani, és ki tudnak javítani. 

Bár korábban adtak ki dokumentumokat telefonszámokkal, bankkártya-adatokkal és egyéb bizalmas információkkal, a Year Zero megjelenése előtt ezeket most kiszűrték. 

Tényleges kódot sem tettek eddig közzé, tehát a világ figyelmét felhívták a CIA eszközeire, de azokat nem adták hackerek kezébe. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a CIA használta-e bármi másra ezeket, mint bűnözők megfigyelésére. Azonban a sérülékenységek kutatásával és halmozásával fenntartották a lehetőségét, hogy más hackerek is kihasználják a réseket. 

Sok szakértő szerint a WikiLeaks túlbecsülte a dokumentumok fontosságát, ráadásul az Apple és a Google is leszögezte, hogy mostanra a sérülékenységek többéségét kijavították. Persze az adatok 2016 elejéről származnak, vagyis az újabb eszközökről és résekről nem esett szó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.