Hirdetés

Segítene az öngyilkosságra hajlókon a Facebook



|

Hamarosan megjelölhetjük majd az ismerősök aggasztó bejegyzéseit.

Hirdetés

A The New York Times beszámolója alapján a Facebook egy rendkívül hasznos fejlesztést fog hamarosan az útjára indítani, amely lehetővé teszi az öngyilkosságra hajló, vagy egyéb módon önveszélyesnek tűnő ismerősöknek való segítségnyújtást.


Hirdetés


A globálisan elérhetővé váló funkcióval jelenthetjük majd az ismerőseink aggasztó bejegyzéseit a posztok legördülő oldalmenüjében. A bejegyzések megjelölése után a Facebook felajánlja az ismerősnek való üzenetküldés lehetőségét, a bejelentők még példaszövegek közül is válogathatnak, ha nem tudnák, hogy mit és hogyan írjanak a másiknak.



A megjelölt bejegyzések eközben átkerülnek a Facebook munkatársaihoz is. Amennyiben ők jogosnak ítélik a bejelentő aggodalmát, akkor megjelenítenek az érintett felhasználónak egy különleges oldalt, amely szerint valaki aggódik értük, majd opciókat ajánlanak a segítségkérésre.


(Forrás: Lifehacker | Nyitókép: Helen Harrop)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.