Hirdetés

Sikerrel perelték a Windows 10 upgrade miatt a Microsoftot



|

Tízezer dollár kártérítést kapott egy kaliforniai nő.

Hirdetés

A Windows 10-re való ingyenes frissítési lehetőséget a magunk részéről alapvetően fantasztikusnak tartjuk, azonban a promóció során túlment a határon a Microsoft. A redmondiak lehetőség szerint nem fogadnak el visszautasító választ a frissítés felajánlása után, a Windows 7 / 8 rendszerű PC-kre automatikusan telepített "Get Windows 10" alkalmazás pedig a halálra idegesítés és szándékosan megtévesztő felhasználói felület kombinációjával próbálja rávenni a kevésbé hozzáértő felhasználókat a rendszer telepítésének jóváhagyására.


Hirdetés


Utóbbi állítások most már hivatalosan is igazoltnak tekinthetőek, ugyanis a kaliforniai Teri Goldstein konkrétan beperelte a vállalatot nemkívánatos Windows 10-re frissítés miatt, és nyert. Goldstein szerint a telepítése előtt nem hallott a Windows 10-ről, továbbá tudatosan nem is járult hozzá a számítógépére való installációjához. Az upgrade után nem működött megfelelően a PC-je, állítólag napokig nem is tudta használni. Ez azért jelentett különösen nagy problémát, mert a kérdéses PC-ről irányította az utazási ügynökségének mindennapi ügyeit, a lelassult munkavégzés miatt konkrétan anyagi kár érte. Bevallása szerint a Microsoft ügyfélszolgálata nem volt képes megoldani a problémáit, ezután fordult bírósághoz.



Elsőfokon a bíró Goldstein javára döntött a Microsoft ellen indított perben, összesen 10 ezer dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a céget. A várható ügyvédi költségek mérlegelése után a Microsoft inkább nem fellebbezett az ítélet ellen, azonban továbbra is tagadja, hogy inkorrekt lett volna bármely tette vagy motivációja.


A Windows 10-re 2016. július 29-ig frissíthetnek ingyen a megfelelő számítógépekkel rendelkezők.


(Forrás: ExtremeTech, Seattle Times)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.