Hirdetés

Snowdent adná ajándékba Trumpnak Oroszország



|

Az új amerikai elnök kivégeztetné az NSA egykori munkatársát.

Hirdetés

A Google Allo üzenetküldőt élesen kritizáló Edward Snowden 2013 óta él Oroszországban. Az NSA egykori munkatársát mindeközben az Egyesült Államokban kémkedésért körözik, ám eddig még nem sikerült elérniük kiadatását, könnyen lehet azonban, hogy hamarosan mégis szembe kell néznie hazája igazságszolgáltatásával.

Hirdetés

A szivárogtató oroszországi tartózkodási engedélyét nem rég ugyan 2020-ig meghosszabbították, egyes amerikai lapok információi alapján azonban a napokban már kiadatásáról tanácskoztak magas rangú tisztségviselők. Ez egyfajta ajándék lenne Putyintól az új elnök, Donald Trump részére, aki beszédeiben többször is árulónak nevezte Snowdent, akit legszívesebben kivégeztetne.

A Snowdent képviselő ACLU (American Civil Liberties Union) ügyvédje, Ben Wizner az NBC News-nak elmondta, semmilyen aggodalomra okot adó hírről nem tudnak, Vlagyimir Putyin szóvivője pedig nonszensznek nevezte az értesüléseket. Az ügyben végül maga Edward Snowden is megszólalt, aki szerint mindez csak újabb bizonyítéka annak, hogy sosem működött együtt az oroszokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.