Hirdetés

Stoppos robot utazza végig Kanadát



|

Egy emberekkel is kommunikálni képes robot idén júliusban végigstoppolja Kanadát.

Hirdetés

Kanadai tudósok stoppos robotot terveznek. A kis robot a hitchBOT nevet kapta és egy 6228 kilométeres parttól-partig tartó utazás vár rá az észak-amerikai országon keresztül.

Eleinte csupán művészeti projektnek indult, de hamar kibővült a kísérlet, és a mechanikus utazóba fejlett technikát terveztek: mesterséges intelligenciával, beszédfelismeréssel és felhasználói felülettel is el lesz látva. 3G-, wifi- és GPS-kapcsolatának köszönhetően mindig tudni fogja a pontos helyét, és ha kell, az útvonalát is megtervezi. Az utazótársakkal való kommunikációban a Wikipédia API fogja segíteni.

Hirdetés

A külsejét még nem tervezték meg, a cél egy egyszerű és mókás kinézet, olyan, amit az autósok bátran felvesznek.

A kutatók eredeti ötlete az volt, hogy kövessék az útját Torontótól Hamiltonig, de hatalmas rajongótábor gyűlt a projekt köré, és ezért a nagyközönség számára is lehetővé teszik a követést a különböző platformokon.

Twitter: @hitchbot
Instagram: @hitchbot
Facebook: www.facebook.com/hitchbot

A kaland várhatóan júliusban veszi kezdetét, a nagy kérdés, hogy az emberek segítségével vajon célba ér-e a hitchBOT.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.