Hirdetés

Strand pakk



|

Sajnos a víz alatt használható, békauszonnyal és búvárpipával kombinált noteszgép még várat magára, de addig is összegyűjtöttünk néhány szokatlan apróságot nyár, tengerpart, szórakozás címszó alatt.

Hirdetés

Ha szórakozás, akkor a zene nem árthat hozzá. Kicsit égőnek számít ma már táskarádióval vagy rádiósmagnóval a vállunkon masírozni, a kihangosított zenelejátszásra képes telefonok használatáról nem is beszélve. Modernebb megoldás kellene. Az MP3 lejátszó ugyan már szinte alaptartozéka öltözékünknek a mindennapi metrózás során, de strandon, kirándulás alkalmával többen vagyunk, így jobb hasznát vennénk egy kihangosítható lejátszónak, vagy egy olyan kiegészítőnek, mely a megszokott MP3 kütyünk hangját szórja szét.


kensingtonfx300minike.jpg
Ez az igény fogalmazódott meg a Kensington tervezőiben is, akik két MP3 kihangosító táskát is kínálnak. Mindkettő por- és cseppálló tok, melybe lejátszót cipzárazhatunk. Tartalmaznak aktív hangszóró(ka)t, tápellátásukat mini ceruzaelemekkel biztosíthatjuk. A régebbi, FX 300 Speaker To Go termékről olvashatnak weboldalunkon (itt) egy korábbi cikkünkben.

 

 

 

Az új, FX 500 Speaker To Go laposabb és nagyobb, legkönnyebben iPod lejátszóval használható. A középső területbe épített puha „ablak" biztosítja az iPod lejátszó kezelését. NXT rendszerű sztereo hangszórópár ad élvezhető hangzást a kültéri alkalmakhoz. Magas hangerővel mintegy 10 órás használatot bír az FX 500, három jó minőségű AAA ceruzaelemmel.
kensingtonfx500_1_.jpg

 


tivolipal_.jpg
Érdekes módon hiába minden olyan modern vívmány, mint a netes rádióadók és az MP3 lejátszók, a hagyományos rádiózás mindmáig sem kopott ki a mindennapokból. Azok számára, akik pusztán egy hordozható, strapabíró de stílusos rádiót akartak, talán a létező legigényesebb megoldás a Tivoli Audio PAL, mely a Henry Kloss tervezte Model One asztali rádió mobil változata. Kis mérete ellenére meglepően torzításmentesen szól magas hangerőn is, ezt vélhetően a katonai alkalmazásból átvett minőségi alkatrészeknek és a gondos kialakításnak köszönhetjük. AM és FM vételre alkalmas, kihúzható botantennáját a legtöbb esetben csukva tarthatjuk, érzékenysége nagyon jó. Ötszörösen lassított forgatókerékkel hangolhatunk rá kedvenc adónkra. Finom gumírozott felülete, cseppálló, „homokálló", a beépített akkumulátorral legfeljebb nyolc órányi - szó szerint - felhőtlen rádiózást biztosít a tengerpart fövenyén, vagy épp másutt. Egyetlen hangszórója miatt csak mono hangzást ad, de abból nagyon szépet, torzításmenteset. Vevőegysége sztereo, amit fülhallgatóval ki is használhatunk. Semmiféle egyéb extrát nem kínál, viszont már tízféle színben kapható. Nekünk nagyon tetszett, egy dolgot kivéve, mégpedig bruttó 49000 Ft-os árát.

 

 

 

 

 

tivoliaudiopal_yellowl_002_res-large_.jpg

 

Búvárkodni komoly élményt jelent, melyhez alapszinten elég egy kis víz és jó tüdő. Már ekkor is hasznát vehetjük egy vízálló fotóalkalmatosságnak. Eddig rendszerint egy normál digitális gép és egy hozzá gyártott vízhatlan tok együttese jelentette a megoldást, azonban egyre több kompakt készülék jelenik meg, mely eleve vízhatlan, merülni lehet vele.

 

 

olympus770sw.jpg

 


A nevesebb gyártók kínálatából az Olympus µ 770 SW-et emelnénk ki, mely egy igen apró fémházas kompakt gép, az Olympus kisgépeitől megszokott képminőséggel. Élénk színű burkolatot is tehetünk rá, hogy vízben leejtve könnyebben megtalálhassuk. Nemcsak hogy 10 méteres mélységig használható, de szárazon kibírja, ha 1,5 méterről leejtik vagy „véletlenül" ráraknak egy 100 kilós tárgyat, mondjuk egyik barátunk ráül. Extrémebb vízmélységekre is felkészíthető kiegészítő tokkal. Felbontása 7,1 megapixel, háromszoros optikai zoom objektívvel szerelték fel, akár egy mai átlagos „száraz" kompakt gépet. Sajnos ára kissé elrettentően hathat, mintegy 90000 Ft-ért vesztegetik.

Ennél olcsóbban is megúszhatjuk, persze lejjebb kell adnunk a képminőségből. 35000 Ft körüli áron kaphatunk „egybeöntött" hatású olcsó kompaktgépet a Vivitar kínálatából. A Vivicam 6200W síeléshez, medencés partikhoz és alkalmi könnyűbúvárkodáshoz ajánlott. Legfeljebb 30 lábig, azaz 9-10 méterig vízálló. A kisebb hibalehetőség érdekében a hat megapixeles gépben nincs zoomobjektív és fix fókuszos. Ennél fogva képélességben nem fog annyit nyújtani, mint egy fejlettebb, drágább modell, de mivel ára alacsonyabb, mint egy víz alatti toké, kezdetnek megteheti.


vivitarvivicam6200w.jpg


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.