Hirdetés

Szabad warezolással fenyegetik az Egyesült Államokat



|

Egy szigetország felfüggesztheti az USA szellemi jogainak védelmét.

Hirdetés

Antigua és Barbuda egy apró szigetország az Atlanti-óceán és a Karib-tenger metszéspontján, a 2013-as népszámlálás szerint nagyjából 90 ezer fő a lakossága. A gazdasága gyorsan nyitott az internetes üzleti lehetőségek felé, így például 2005-re már a lakosság ~5 százalékát foglalkoztatta közvetve vagy közvetlenül az internetes szerencsejátékipar. A kérdéses évben összeomlott a jövedelmező üzlet, ugyanis a saját online kaszinóiparának védelme érdekében az Egyesült Államok lehetetlenné tette, hogy az amerikai állampolgárok hozzáférhessenek a szolgáltatásaikhoz.


Hirdetés


A szigetország gyorsan panasszal élt a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO), azonban az elmúlt 12 évben az hiába állt többször is egyértelműen a pártjára, a gyakorlatban semmi sem változott. Antigua és Barbuda kormánya most bejelentette, hogy amennyiben a december közepére tervezett következő megbeszélés is eredménytelen lesz az USA képviselőivel, akkor 2017-ben felfüggeszti az országban az egyesült államokbeli cégek és magánszemélyek szellemi jogainak védelmét. Ez többek közt azt jelenti, hogy gyakorlatilag legális lesz az USA-ban székelő cégek szoftvereinek, filmjeinek, zenéinek, és egyéb termékeinek warezolása.



Antigua és Barbuda hivatalos becslései szerint az online kaszinóinak USA-ból való kitiltása miatt az elmúlt 12 évben olyan 250 millió dollár kárt szenvedett a gazdasága, ami jelentős összeg, hiszen az ország GDP-je csupán 1 milliárd dollár. A tájékoztatás szerint a kérdéses időszakban az Egyesült Államok olyan 1 milliárd dollár nyereséggel üzletelt az országgal, miközben 250 millió dollár csak a GDP-jének 0,0003 százaléka. Az USA eljárását unfairnek tartják, főleg miután a WTO is kimondta, hogy a blokkolással az Egyesült Államok nemzetközi kereskedelmi megállapodásokat sért.


(Forrás: TorrentFreak | Nyitókép: Dr. Warner)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.