Hirdetés

Szervereket telepít Kubába a Google



|

Lassúak a szolgáltatásai, nincs közvetlen netkapcsolat az USA-val.

Hirdetés

Évtizedekig tartó ellenségeskedés után Kuba és az Egyesült Államok 2014-től érdemi lépések sorozatát hajtották végre a kapcsolatuk normalizálása érdekében, így a két ország között lassan, de biztosan éledezik a kereskedelem.


Hirdetés


Az új lehetőségeknek köszönhetően a Google most bejelentette, hogy a kubai kormánnyal kötött megállapodásának köszönhetően szervereket telepíthet az országba, ezzel jelentősen csökkentve a szolgáltatásainak betöltési idejét. Kuba és az Egyesült Államok között nincs közvetlen internetkapcsolat, így jelenleg ha egy kubai netező például meg szeretné tekinteni a Gmail postafiókját, akkor az adatok Venezuelán keresztül jutnak el a számítógépére. Az új gyorsítótárazó szervereknek köszönhetően akár tizedére is csökkenhet a Google szolgáltatásainak betöltési ideje.



Érdemes megemlíteni, hogy Kubában abszolút luxus az internet, így rövid távon aránylag keveseket érint majd a fejlesztés. 2013-as adatok alapján az ország népessége olyan 11,3 millió fő, azonban a Világbank-csoport ugyanezen évi becslései szerint csak a lakosság 25,7 százaléka fér hozzá a világhálóhoz. További kontextusként megemlítendő, hogy az országban 2008-ban legalizálták a számítógépek használatát, előtte az átlagos lakosok számára konkrétan tiltott volt a PC-k birtoklása.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: Bud Ellison)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.