Hirdetés

Szövetség az online játékokért



|

A Namco, a Square és az Enix közösen fejlesztenek online játékokat.

Hirdetés

Az egyezmény - ami szerint a három társaság összeállít egy közös csapatot, amely a tervek szerint online játékokat fog készíteni - is mutatja, hogy egyre több játékszoftver fejlesztő lép be a potenciálisan nagy felvevőképességgel rendelkező online játékpiacra. "Az a célunk, hogy belépjünk az online játékok piacára olyan gyorsan, ahogy csak lehet, és minden lehetőséget keresünk a költségek csökkentésére" - nyilatkozta Hisashi Suzuki, a Square elnöke.



Az egyezmény szerint a Namco, amely többek között a Tekken sorozatról ismert, és az Enix, a sikeres Dragon Quest játékok készítője, új online játékokat fog biztosítani a Square Play Online (POL) szolgáltatása számára, ami jövő év márciusában fog beindulni. A Square az új online játékszolgáltatások beindítását arra az időpontra időzítette, amikor a tervek szerint a "megasikeres" Final Fantasy sorozat legújabb, online tagja megjelenik a Sony PS2 konzolra.

 

A három társaság év végére össze akar hozni egy közös társaságot, amely a POL-t működtetné, de az alaptőkével és a különböző társaságok részesedésével kapcsolatos részleteket még nem döntötték el. "Úgy látjuk, hogy az online játékok piaca hatalmas növekedésen fog keresztül menni, azonban még van néhány akadály, amit le kell küzdeni... Például el kell kerülni, hogy a rendszer összeomoljon olyan esetekben, amennyiben egyszerre hatalmas mennyiségű felhasználó próbál csatlakozni a rendszerhez" - nyilatkozta Keiji Honda, az Enix elnöke.



Honda elmondta, hogy az Enix a 2002/2003 üzleti év során két online játék megjelentetését terezi a POL-on keresztül, és a távolabbi jövőben talán a Dragon Quest egy online változatát is elkészítik. "Egy társaság egyedül nem képes létrehozni egy nagy online játékpiacot. Most azonban erős partnereket szereztünk, és szívesen várunk további jelentkezőket is" - nyilatkozta Suzuki a Square-től.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.