Hirdetés

Szupergyors drón szeli az erdőt



|

30 mérföld per órás sebességgel repül az akadályok között a drón.

Hirdetés

Az MIT kutatói előálltak egy videóval, amiben a drónjuk önállóan navigál fák között, 30 mérföld per órás sebességnél. A legfejlettebb akadálykerülő rendszer dolgozik az eszközben. 

Hirdetés

A neve Pushbroom Stereo, és Andrew Barry, valamint Russ Tedrake fejlesztették ki. 

A kutatók szerint manapság mindenki drónokat épít, de senki nem tudja, hogy mi lesz, amikor valamilyen akadály közeledik. A lidarhoz hasonló szenzorok túl nehezek, a térképkészítés pedig nem praktikus. 

Amennyiben gyorsan repülő és navigáló drónokat akarunk, gyorsabb és jobb algoritmusok kellenek. 

A drónban lévő kamera és processzor nem erősebb, mint egy átlagos okostelefon alkatrészei. Az eszköz megépítése 1700 dollárba került. 

A korábbi hasonló drónok jóval lassabban kerülgették az akadályokat, mert 2, 4 és 6 méternél is pásztáztak. Ez csak 10 méternél, tehát kevesebbet kell számoljon - de egy előugró mókus azért komoly gondokat okozhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.