Hirdetés

Táblagépeket osztogatott Szolnokon a Vodafone

|

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében 95 darab táblagépet vehettek át a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tanárai és diákjai.

Hirdetés

Országszerte 25 iskolában összesen 1300 darab Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet (8" WXGA képernyő, MSM 8909, quad-core 1.3GHz, 16 GB tárhely, 4000 mAh akkumulátor, 5.1-es Android) oszt ki a távközlési cég a Digitális Iskola Programja keretében, ráadásul díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, illetve finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását is.

"A 25 iskolában 6424 diákot és 690 pedagógust érintő Vodafone Digitális Iskola Program legfőbb célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése, és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. A Program segítségével reményeink szerint a diákoknak nagyobb esélyük lesz a továbbtanulásra és a későbbiekben a munkaerőpiacon való érvényesülésre" - mondta a szolnoki rendezvényen dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke.

Szappanos Józsefné, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola vezetője és dr. Beck GyörgyA programban résztvevő iskolák közös jellemzője a nyitottság és a befogadó szellem, így nem véletlen, hogy a tanulók között nagy arányban találhatunk hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű gyermekeket. A tanulók és a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése mellett az eltérő igényű és eltérő szociális háttérrel rendelkező gyerekek együttnevelése, illetve a tanulmányi eredmények javulása is fontos cél, ebben nyújt segítséget a Stanford Egyetem által kifejlesztett Komplex Instrukciós Program (azaz KIP), amelynek célja, hogy a tanárok egy olyan, csoportmunka-szervezésen alapuló oktatási módszert sajátítsanak el, amely nem csupán a tudásszint emelkedését, de a folyamatos sikerélményt is biztosítja.
A KIP módszert jelenleg 17 iskolában alkalmazzák, és a Vodafone Digitális Iskola Program keretében további nyolc magyarországi iskolában is bevezetésre kerül. A program megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány, illetve szakmai partnerként az Együttható Egyesület is szerepet vállalt.


Szutorisz-Szügyi Csongor"Iskoláinkat egyszerre jellemzi az együttműködés és a nemes szakmai versengés: minél többet adni gyermekeinknek, hogy minél inkább kiteljesedhessenek Szolnok jövendő polgárai. Most a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola innovatív tantestülete dobott egy nagyot, az új módszerek és eszközök segítségével tanulóik, a "digitális bennszülöttek" még motiváltabban és sikeresebben végezhetik tanulmányaikat."- fogalmazott Szutorisz-Szügyi Csongor, a KLIK Szolnoki tankerületének igazgatójaHirdetés


A Vodafone Digitális Iskola Programban résztvevő iskolák listája:

1. Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Fábiánsebestyén
2. Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Csongrád
3. Kisteleki Általános Iskola, Kistelek
4. Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Pallavicini Sándor Általános Iskolája, Sándorfalva
5. Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium, Mórahalom
6. Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola, Hódmezővásárhely
7. Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Makó
8. Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Pitvaros
9. Budapest VI. Kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Budapest
10. Galgamácsai Fekete István Általános Iskola, Galgamácsa
11. Székely József Ref. Általános Iskola, Szentmártonkáta
12. Mátray Gábor Általános Iskola, Nagykáta
13. Tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskola, Tápióbicske
14. Bükkaranyosi Általános Iskola, Bükkaranyos
15. Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, Hejőkeresztúr
16. Fekete Borbála Általános Iskola Csere-Erdő Tagiskolája, Hencida
17. Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Tiszafüred
18. Budai Városkapu Iskola, Vasas-Somogy-Hird Általános Iskola tagintézmény, Pécs
19. Budai Városkapu Iskola, Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pécs
20. Csány-Szendrey Általános Iskola Rezi Tagintézménye, Rezi
21. József Attila Általános Iskola, Oroszlány
22. Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézménye, Orosháza
23. Búzaszem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény, Göd
24. Szolnoki Szent- Györgyi Albert Általános Iskola, Szolnok
25. Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolája, Kecskemét

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.