Hirdetés

Tankolj fel PC játékokból fillérekért



|

Ma indul az idei Steam téli akció, ahol a szuper játékok is pár Euróért beszerezhetők. Megmutatjuk, hogyan érdemes a legjobb vételeket kipécézni.

Hirdetés

Az év végi ünnepek száma pár éve gyarapodott eggyel: a Karácsony és Újév mellé bejött a Steam Winter Sale is, amikor a Valve rengeteg játékot óriási kedvezménnyel ad. Minden nap többször is hirtelen akciók, leárazások, egységcsomagok várnak, amik között sok olyat találhatunk, amelyek igazi, nem átverős akciók. De melyikre érdemes lecsapni?

Hirdetés


Nyomozás

Idegesítő, amikor egy boltban úgy akcióznak nagy százalékokkal, hogy az eredeti árat előző nap felnyomják, majd az igazi árnál csak alig alacsonyabbat adnak. A Steamnél erre kicsi az esély, de ha mégis ettől tartunk, könnyedén kinyomozhatjuk, a kiszemelt játék mikor, hol és mennyibe került. A böngésző-beépülőként is használható Enhanced Steam például a Steam weboldalán böngészve kiírja, mikor, mennyiért adták anno a játékot és azt is, hogy éppen hol kaphatjuk meg olcsóbban.


Steam akció egy évben többször is van, érdemes azt is követni, hogy mikor jön a következő. A When is the next Steam sale weboldalon láthatjuk, mikor következik Steam vásár, sőt, azt is látjuk, mennyire megbízható ez az információ.


A Steamdb.info sok-sok hasznos statisztikát mutat a Steam univerzumból, és itt listázva azt is megtaláljuk, hogy éppen mi és mekkora akcióval kapható. Néhány kivételtől eltekintve a világ bármely tájáról vásárolhatunk PC-s játékot, ugyanis ezek csak letöltőkódok, amiket könnyedén aktiválhatunk. A Redditen is találunk akciós listát, ám itt sok a konzol és hardver is, amiknél szállítással is kell számolni.


Aztán itt vannak a szokásos akciós oldalak is, amiket érdemes gyakran látogatni. Az egyik kedvencünk a GoG, azaz Good Old Games, de a Humble Bundle is jó kiindulópont, ha egyszerre, nagyon kevés pénzért szeretnénk sok-sok játékot begyűjteni.


Offline trükkök

Egyre ritkább, hogy PC-re normál, dobozos játékot vásárolunk szaküzletben, de néha ezt is érdemes kipróbálni. Az új játékoknál túl nagy akcióra ne számítsunk, de a régebbi címeknél érdemes körülnézni, mert már többször láttunk arra példát, hogy egy-egy szaküzletben vagy még inkább hipermarketben fillérekre leárazták a PC-s játékokat.


Olyan is előfordult, hogy messze a Steam ár alatt sikerült beszerezni alig egyéves játékot egy hipermarketben - hogy ez véletlen elárazás vagy szándékos készletsöprés volt, nem tudni, mindenesetre érdemes néha odapillantani, vagy egy-két hazai fórumban rákeresni a kiszemelt játék címére vásárlás előtt, hátha sokat spórolhatunk anélkül, hogy a torrentboltból szereznénk be a játékot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.