Hirdetés

Te sem vagy magabiztos a telefonod nélkül



|

A kutatások szerint magabiztosabb az, akivel ott az okostelefonja.

Hirdetés

Egy kutatás 18 - 24 év közötti iPhone-tulajdonosokat vizsgált, és arra jutott, hogy a kognitív teszteken sokkal jobban teljesítenek, ha velük van az okostelefonjuk. 

Hirdetés

Az illetők teljesítménye már akkor lezuhant, amikor a készüléküket a szoba másik sarkába rakatták át. 

A tesztek során szókereső puzzle-t alkalmaztak, és ajándékkártyákat ígértek a jó teljesítményért. 

A résztvevőket egyenként vizsgálták, és minden esetben jócskán visszaesett a teljesítményük, amikor a sarokba kellett rakniuk a telefonjukat. 

Az önbizalom és a mentális állapot változása mellett fizikai eltéréseket is megfigyeltek. Amikor a telefon a sarokban kezdett csengeni, és nem tudták felvenni, mindenkinek megemelkedett a vérnyomása és a pulzusa. 

A szakértők szerint sikerült bebizonyítani, hogy állandóan magunknál tartani az okostelefont pont olyan rossz, mint sokan hiszik. Otthon hagyni vagy elvenni viszont senkitől nem szabad, hangsúlyozták. Csupán a használatot kell korlátozni, ha nem akarjuk súlyosbítani a helyzetet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.