Hirdetés

Teljesen bezöldül a Google



|

2017-ben már kizárólag megújuló energiát használ a Google, amely nem termeli, hanem vásárolja az energiát.

Hirdetés

A Google már most is nagy összegekért vásárol nap- és szélenergiát, 2017-ben azonban a cég tájékoztatása szerint kizárólag megújuló energiát használ majd a vállalat. Nap- és szélenergiából 2,6 gigawattot vásárol. 

Hirdetés

Az, hogy a Google kizárólag megújuló energiát használ, természetesen nem azt jelenti, hogy a cég maga termeli ezt meg (vagy hogy az elektromos hálózatból csak ilyen jellegű jut el hozzá). Valójában vásárolja, és annyit fizet az effajta energiáért, hogy az teljes mértékben lefedje a felhasználását. 

Ez nem csak a Google ökológiai lábnyomát csökkenti, de biztosítja azt, hogy a cég hatalmas fogyasztása ne járuljon hozzá az üvegházgáz-kibocsátásokhoz és a globális felmelegedéshez. Emellett a megújuló energia árát is csökkenti a tömegek számára, ugyanis fokozható lesz a termelés. 

A Google szerint a megújuló energiának azért is van értelme, mert a szélenergia ára stabilabb a többinél, így pedig hosszabb távra is könnyebb tervezni, a költségvetéssel is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.