Hirdetés

Tim Cook káromkodva utasította vissza az adókerülés vádját



|

Úgy tűnik az Apple vezérének is szüksége van már egy kiadós pihenésre.

Hirdetés

Az év végére mindenki alaposan elfárad, globális hiánycikké válik a türelem. Az Apple vezérigazgatója a stresszes életmódja ellenére remekül állja a sarat, azonban a 60 Minutes műsorban Charlie Rose műsorvezetőnek nem kellett megerőltetnie magát ahhoz, hogy Tim Cook egy pillanatra elveszítse a hidegvérét, és kendőzetlenül elmondja a véleményét.

Hirdetés


A cérna akkor szakadt el, mikor az Apple sokat kritizált adózási szokásai kerültek terítékre. Tim Cook állandóan támadások célkeresztjében áll, hiszen az Apple bevételeinek nagyjából kétharmada nem az USA területéről származik, de nem hajlandó a külföldi bevételt "beimportálni" az USA-ba. Dollár tízmilliárdok lévén ez természetesen nem tetszik a politikusoknak, gyakorlatilag folyamatosan és nyilvánosan adókerüléssel vádolják a vállalatot.


Rose interjújában Tim Cook rámutatott, hogy a jogszabályoknak megfelelően az Apple az utolsó centig befizeti mindenhol a szükséges adót, jogi tekintetben egyszerűen semmiféle adókerüléssel nem vádolható a vállalat. A nagy problémát az jelenti, hogy a külföldi bevétel Egyesült Államokba való behozatalakor annak 40 százalékát azonnal le kellene adózni, ezt pedig irracionálisnak tartja.


Állítása szerint az Egyesült Államok vonatkozó adózási szabályai az ipari korszakban születtek, a digitális korszakban tarthatatlanul magas terhet jelentenek a cégek számára, éppen ezért is lobbizik évek óta a megváltoztatásuk mellett. A szabályok racionalizálása az USA és Apple közös érdeke, viszont eddig csak annyi történt az ügyben, hogy a politikusok adókerüléssel nyaggatják. Tim Cook az adókerülési vádakat "totális politikai szarakodásnak" tartja, és addig nem fogja bevinni az Apple bevételét az USA-ba, amíg észhez nem térnek az illetékes politikusok.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: Valery Marchive)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.