Hirdetés

Tizen alapú okosotthont villantott a Samsung



|

A Samsung és az Apple harca egy új csatatéren folytatódhat.

Hirdetés

Szinte párhuzamosan az Apple HomeKit platformjának bemutatásával a Samsung is prezentálta saját, Tizen alapokra épített okosotthonának képességeit a San Fransiscoban zajló Tizen Developer Conference 2014 keretein belül.

Hirdetés

A dél-koreai gyártó célja (a Linux alapú Tizen rendszer széleskörű elterjesztése mellett), hogy az otthonainkban használt elektronikus eszközök vezérlése és automatizálása egyetlen okoskészülékünk segítségével megvalósíthatóvá váljon. A prezentáció során a Samsung a már Tizen-t futtató Gear 2-t felhasználva mutatta be intelligens otthonának működését. A demóhoz használt okosórán keresztül a felhasználóknak lehetőségük nyílt hangparancsok segítségével reakcióra késztetni környezetüket. Az "I'm going out" ("Kimegyek") kifejezés elhangzása után automatikusan lekapcsoltak a lámpák, a légkondicionáló, illetve a robotporszívó is, míg az "I'm home" ("Itthon vagyok") mondat hallatán az elektronikus berendezések pillanatok alatt újra életre keltek.

 

A Samsung tehát a Tizen segítségével próbálja átvenni az uralmat otthonaink felett, ám nagy kérdés, hogy a meglehetősen friss oprendszer (a használatához szükséges új eszközökkel karöltve) mennyire lesz képes felvenni a versenyt az iOS 8-al automatikusan érkező HomeKit-tel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.