Hirdetés

Többsoros könyvjelzők Firefoxban



|

A Firefox úgynevezett Könyvjelző eszköztára kiváló lehetőség arra, hogy elhelyezzük benne a gyakran látogatott weboldalaink hivatkozásait, így azokat könnyen és gyorsan elérhetjük – egészen addig, amíg a kérdésben is említett módon be nem telik az erre fenntartott hely. Ekkor ugyanis a böngésző a „lelógó” darabokat egy külön gombnyomásra legördülő listában kezdi el gyűjteni, amely se nem hatékony, se nem esztétikus.

Hirdetés

Mit tehet ilyenkor a felhasználó? Először elkezdheti átnevezgetni a könyvjelzőket rövidebb nevekre, hiszen a legtöbb helyet azok foglalják az eszköztáron. Ezt a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha a jobbgombos menüből kiválasztjuk a Tulajdonságok menüpontot, és a megjelenő panelen átírjuk a könyvjelző nevét. Ha kedvenc weboldalainkat képesek vagyunk ikonjuk alapján felismerni, igazából nincs is szükség arra, hogy bármilyen szöveges információ társuljon a könyvjelzőhöz: az átnevezésnél egyszerűen hagyjuk üresen a Név mezőt.



sz_firefox_b1.jpg

Ennél sokkal elegánsabb és biztonságosabb megoldás a Smart Bookmars Bar kiegészítő használata, amellyel automatikusan eltüntethetjük az eszköztáron levő könyvjelzők neveit. A kiegészítő alapbeállítás szerint csak a saját, egyedi ikonnal rendelkező könyvjelzők nevét rejti el, a többiét meghagyja, ráadásul ha bizonytalanok volnánk néhány oldal kilétében, kérhetjük, hogy átmenetileg jelenítse meg a nevet, ha az egérrel rámutatunk egy-egy ikonra. A lényeg, hogy így rengeteg helyet takaríthatunk meg az eszköztáron és sokkal több ikont tárolhatunk rajta, mint alapesetben (sőt, a kiegészítő még az ikonok közötti üres területet is szűkebbre tudja venni).



sz_firefoxbar.jpg

Ha ez a megoldás nem nyerné el a tetszésünket, könnyedén átalakíthatjuk többsorosra az eszköztárat a Multirow Bookmarks Toolbar segítségével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.