Hirdetés

Tönkretette a Gawkert a PayPal társalapítója



|

Csődvédelmet kért a blogbirodalom, árulja a webhelyeit.

Hirdetés

Magyar idő szerint péntek éjszaka a többek közt Gawker, Kotaku és LifeHacker blogjairól ismert Gawker Media csődvédelembe menekült. A vállalat összeomlott pénzügyileg, miután idén márciusban 140 millió dollár kártérítés kifizetésére kötelezték a bíróságon. A felperes technikailag Hulk Hogan volt, a közismert ex-pankrátor szerint a szexvideójának közzétételével a Gawker megsértette a magánszféráját.


Hirdetés


Hogan pereskedése gyanúsan drága és szofisztikált mulatság volt, egyesekben felmerült a gyanú, hogy talán egy tehetős harmadik fél finanszírozhatja azt. Néhány hete kiderült, hogy tényleg igazuk volt: Hulk Hogan perrel kapcsolatos költségeit egy az egyben a milliárdos Peter Thiel állta. A PayPal társalapítóját bevallottan a személyes bosszú hajtotta, amiért a Gawker egyik blogja még 2006-ban világgá kürtölte a homoszexualitását. Hulk Hogan inkább csak egy báb volt az ügyben, bár jogosan perelte a Gawkert a szexvideó lehozása miatt.



Egyelőre nem teljesen világos, hogy mi lesz a Gawkerrel. A vállalat fellebbezett a 140 millió dolláros bírság ellen, azonban ehhez le kellett tennie 50 millió dollár biztosítékot az asztalra, az összeg viszont meghaladta pénztartalékát.


A Gawker most csődvédelmet kért, a dokumentumok szerint a vállalat vagyona 50-100 millió dollár között van, a fizetési kötelezettsége pedig ~500 millió dollárt tesz ki. A csődvédelmi eljárás során gyakorlatilag elárverezik a Gawkert. A Ziff Davis máris tett egy 100 millió dollár körüli ajánlatot a komplett cégre.


A szerkesztőségekben egyelőre folytatódik a munka, a Gawker blogjai nem állnak le az elkövetkező hetekben.


(Forrás: The Verge, ReCode | Nyitókép: Mike Kalasnik)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.