Hirdetés

Törökország már a Tort és a VPN-eket is blokkolni próbálja



|

Momentán nem garantált az országban a Facebook, Youtube és Twitter elérése.

Hirdetés

A demokrácia és a szabad véleménynyilvánítás feltétlen hívei már jó ideje aggodalommal figyelik Törökország belpolitikai fejleményeit. Az elmúlt években a török távközlési hatóság számos alkalommal rendelte el egyes külföldi közösségi és kommunikációs szolgáltatások blokkolását, a hírek szerint legutóbb péntek éjféltől a Twitter, a Facebook, a Youtube, továbbá a WhatsApp elérését kezdte korlátozni a kormány.


Hirdetés


A mostani blokkolási akció további érdekessége, hogy a blokád kikerülését lehetővé tevő Tor-hálózatot, továbbá számos népszerű VPN-szolgáltatást (például VPN Master, Hotspot Shield, Psiphon, Zenmate, TunnelBear, Zero, Vypr, Expressis) is megpróbált elérhetetlenné tenni a hatóság.



A blokkolási kísérletek megkezdése után két nagy horderejű esemény is történt az országban. Elsőként letartóztatták a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja vezetőségét, a kormány szerint a kérdéses személyek ugyanis kapcsolatot tartanak fenn egy terrorszervezettel. Röviddel később egy török bíróság elrendelte a Cumhuriyet ellenzéki lap hétfőn őrizetbe vett kilenc munkatársának letartóztatását, őket a nyári török puccskísérlet állítólagos vezetőjének, továbbá a Kurdisztáni Munkáspárt nevében elkövetett bűncselekményekkel vádolják.


(Forrás: Motherboard | Nyitókép: AMISOM Public Information)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.