Hirdetés

Törpe képlopó óriási tudással



|

Képlopó programokkal van tele az internet. A magán- és oktatási használatra ingyenes FastStone Capture még a görgethető ablakok tartalmát is le tudja menteni kérésünkre, ráadásul szinte memóriát sem foglal.

Hirdetés


A FastStone programok jellemzői, hogy kicsik, gyorsak, célratörők, nem utolsósorban otthoni felhasználásra ingyenesek. Nincs ez másként a FastStone Capture-rel sem, amellyel kényelmesen és gyorsan tudjuk elmenteni vagy kinyomtatni a képernyő aktuális tartalmát.



A FastStone Soft programozói úgy gondolták, hogy a képkezelés területén szerzett tapasztalataikat – és már kész moduljaikat – felhasználva létrehoznak egy új alkalmazást: így született meg a FastStone Capture. A még akár egy 5,25 hüvelykes flopin is elférő program mindössze pár száz kilobájtot foglal el a memóriából indulása után.

A megfelelő funkciót választva vagy a hozzájuk tartozó billentyűkombinációt megnyomva a beállítástól függően a vágólapra, állományba, nyomtatóra vagy a program kis szerkesztőjébe másolhatjuk az aktuális képernyő, az épp megnyitott vagy valamelyik választott ablak – ami lehet akár görgethető is! –, esetleg egy ablakelem (menüsor, eszközsáv, státussor stb.) tartalmát. Emellett kivághatunk egy téglalap alakú vagy szabad kézzel körberajzolt területet is – még az eredeti programban használt egérkurzor képével is. A mentést automatikussá is tehetjük; ehhez legfeljebb 600 másodperces késleltetési időt határozhatunk meg.



Állományba mentéskor 12 formátum közül választhatunk (amelyek között még a PDF-et is megtaláljuk) és többféle névsablont használhatunk, akár automatikus sorszámozással is.


A FastStone Capture szerkesztőjével egyszerűbb magyarázó szöveget és jeleket rajzolhatunk a képekre, színes téglalapokkal kiemelhetünk egyes részeket, de bitképeket is elhelyezhetünk rajtuk változtatható átlátszósággal. Mindezek mellett, mintegy „bónuszszolgáltatásként”, a program képes a képernyő egyes részeit kinagyítani, valamint a képernyőről színmintákat is venni. A FastStone Capture-nek talán csak egyetlen hibája van: a DirectX-es képernyőket jelenleg nem tudja lementeni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.