Hirdetés

Trójai programokat is használhatnak a német hatóságok



|

Bírónak kell engedélyeznie a megfigyelési módszer alkalmazását.

Hirdetés

A német rendvédelmi szervek régóta komoly érdeklődést tanúsítanak a trójai programok iránt, hiszen ezekkel az alkalmazásokkal megfigyelhető a látókörükbe került személyek számítógép- és mobilhasználata. A kémprogramok naplózhatják a billentyűleütéseket, az összes típusú (szöveges, hangos és videós) kommunikációt, elküldhetik a támadó félnek a háttértáron található állományokat, hallgatózhatnak a mikrofonon keresztül, megfigyelhetik az áldozatot a webkamerával.

Hirdetés


A Chaos Computer Club még 2011-ben leplezte le, hogy a német rendvédelmi szervek trójait is használnak a nyomozásaik során, amelyből elég nagy botrány lett, részben mivel az érintettek napokig tagadták a vádat. A helyzet jogi részének tisztázása után most hivatalosan is zöld utat kapott a "Bundestrojan", a hatóságok bírói engedéllyel teljesen legálisan kémkedhetnek a német állampolgárok után.


A hírek szerint rendvédelmi szervek aktuális trójaija az előző játékszerüktől eltérően nem teljesen hazai iparosmunka gyümölcse, a hírhedt Gamma International nevű cégtől licencelik a technikát. A FinFisher névre hallgató kémszoftver (pontosabban egy komplett szoftvercsomagról van szó) számos ország érdeklődését felkeltette az elmúlt években, többek közt az Egyesült Arab Emirátusokat, Egyiptomot, Bahreint, Etiópiát, Ugandát és Magyarországot is rajtakapták már a tesztelésén vagy használatán.


(Forrás: ITProPortal, DW.com | Nyitókép: Hernán Piñera)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.