Hirdetés

Trükkös a használt MP3-ak értékesítése



|

A Capitol Records pert nyert a ReDigi piactér ellen, ám a háború még nem dőlt el.

Hirdetés

Rosszul végződött a „használt” MP3 dalok értékesítésére szakosodott ReDigi múlt hete, ugyanis a New York-i bíróság döntése alapján az áruház hónapokig illegális tevékenységet folytatott, az üzlete sértette a felperes Capitol Records szerzői jogait.


Az Egyesült Államokban 2011 októberében elérhetővé vált szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók feltelepíthetnek a számítógépeikre egy kliensprogramot, amely megpróbálja beazonosítani a legálisan megvásárolt MP3 dalokat, feltölti azokat a felhasználó online ReDigi háttértárára, majd megsemmisíti a helyi gépen lévő másolatot. Ezek után más ReDigi felhasználók csökkentett áron megvásárolhatják a „használt” dalokat.


A Capitol Records állítása szerint a számok átmeneti duplikálási sértette a szerzői jogait, ezen érveléssel a bíróság egyetértett. A döntésre válaszul a ReDigi közölte, hogy a per még a platformjuk 1.0-s verziójának működését vitatta, az időközben már élesített 2.0-s változat teljes mértékben megfelel a törvényeknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.