Hirdetés

Tudományos módszerekkel gyógyítható az összetört szív



|

Az agy hasonló módon dolgozza fel a fizikális és az érzelmi fájdalmakat. A megfelelő kezeléssel helyreállítható a stresszhormonok normális szintje.

Hirdetés

A legtöbben átéltünk már kisebb-nagyobb szívfájdalmakat: az a szenvedés, amit egy szakítás vagy egy szerettünk elvesztése nyomán érzünk, nagyon hasonlít a fizikai fájdalomhoz. Nem véletlenül, hiszen agyunk gyakorlatilag ugyanolyan módon dolgozza fel a fizikai és a lelki fájdalmakat.

Ahogy azt az AsapSCIENCE videójából is megtudhatjuk, a testi és lelki kínokra adott hormonválaszt az elülső cinguláris kéreg kezeli: ez agyunknak az a része, amely számos magasabb rendű érzelmi és kognitív funkciót is irányít – köztük a döntéshozatalt és az empátiát.

Hirdetés

Ha megvágjuk magunkat, óvatlanul hozzáérünk egy forró lábashoz vagy szakítunk a partnerünkkel, az agynak ugyanaz a régiója aktivizálódik, minek következtében emelkedik a kortizol és csökken a noradrenalin szintje a szervezetünkben, ami erős stresszt, idegességet és depressziót okozhat.

Szerencsére, mint kiderült, a fizikai sérülésekhez hasonlóan a lelki sebek is gyógyíthatóak. Elegendő annyit tennünk, hogy – még ha nehezünkre esik is – a lehető legtöbb időt töltjük a barátaink és a szeretteink körében, így köszönhetően viszonylag rövid idő alatt helyrebillenhet hormonháztartásunk megbomlott egyensúlya.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.