Hirdetés

Ügyes kis mindenes



|

Mostantól igen egyszerű lesz az utazás előtti csomagolás: az olyan elengedhetetlen kelléke- ket, mint amilyen a fényképezőgép, az MP3- lejátszó és a PMP, egytől egyig kiválthatjuk a Samsung NV3-as, többfunkciós készülékével.

Hirdetés

A kompakt fényképezőgépek nagyjából elérték teljesítményük határait, már a tenyérben észrevétlenül megbújni képes gépekkel is csodálatos képeket készíthetünk. Sokuk 6 megapixelt meghaladó érzékelővel rendelkezik, amelyhez általában háromszoros optikai nagyítás párosul. A gyártók eleddig a megapixelek növelésétől várták az eladások növekedését, mára azonban a felhasználók többsége és a gyártók is felismerték, hogy az átlagembernek már a három megapixeles kép is több mint elegendő. Ezért a fejlesztések fő irányvonala új irányt vett, aminek eredményeként a legtöbben sokfunkciós gépek tervezésébe fogtak. Az új trend egyik élharcosa a Samsung, annak is az NV3-as modellje.

 

 

A kis mindenes a New Vision modellcsalád legkisebb tagja, amely méretét meghazudtoló képességekkel bír, ráadásul a Samsungnál újdonságnak számító képstabilizátorral is ellátták. Menürendszere jól átlátható és teljesen magyar nyelvű, így kezelése még egyszerűbb. A készüléken csak a legfontosabb gombok kaptak helyet, mégsem érezzük hiányát semminek. Az egyedüli zavaró tényező az volt, hogy kezdetben makrónál több esetben is véletlenül lenyomtuk a vaku gombját is, de ahogy megszoktuk a kezelését, ez egyre ritkábban fordult elő.

 

samsung_NV3_03_felso.jpg

 

Bár a kompakt gépeket többnyire automata módban használják tulajdonosaik, a finombeállításokat gyorsan elvégezhetjük. Az NV3 szabadban, jó fényviszonyok mellett, automatikus üzemmódban is remek képeket produkál, s a minőség az adott napszaknak, valamint helyzetnek leginkább megfelelő téma kiválasztásával tovább javítható. Mint a legtöbb kompakt gép, ez a modell sem szereti a gyengén megvilágított környezetet, az ilyen körülmények között készített fotó minősége csupán átlagos.


 

Amint a bevezetőben említettük, az NV3 igazi kis mindenes, vagyis átlagos társait jóval túlszárnyaló szolgáltatásokat tudhat a magáénak. Esetünkben a gép tetején levő programválasztó tárcsa elforgatásával választhatjuk ki mikor, milyen üzemmódban szeretnénk használni. A fotózás mellett személyi média- és MP3-lejátszóként, diktafonként, de akár szövegolvasóként is használható eme apróság.

 

 

 

nv3_en_02.jpg

 

 

 

Első ránézésre ki sem találnánk, mire szolgál a tető két szélén helyet foglaló fémkör -- a legtöbben exponálógombnak gondoltuk, ám valójában egy-egy hangszórót rejt. Természetesen ne számítsunk eget rengető sztereóhangzásra -- ehhez a mellékelt fülhallgatóra lesz szükségünk –- mindenesetre dicséretes, hogy még ennek is jutott hely az egyébként apró gépen.

 

A dobozban többek között találunk hozzá való bőrtokot, számos kábelt és egy dokkolót is. Ez utóbbi töltéskor, tv-vel vagy PC-vel való összekötéshez szükségeltetik, ám természetesen közvetlen csatlakoztatásra is lehetőséget kínál. A számítógépes kapcsolathoz semmilyen előzetes telepítésre nincs szükség, a PC háttértárolóként azonosítja, és azonnal kedvünkre másolhatunk rá zenéket, filmeket, vagy lementhetjük rájuk legutóbbi kirándulásaink képeit.

 

 

Az NV3 elsősorban küllemének és szolgáltatásainak köszönhetően hagyott mély nyomot bennünk -- bár képminőség tekintetében találni jobbat, ám szolgáltatásaival vélhetően számos vásárlót vonz majd magához.

samsung_NV3_02.jpg

 

Adatok:

  • 7,2 millió képpontos CCD-érzékelő
  • 15 megabájt belső memória és SD-, MMC- foglalat
  • 3-szoros optikai Zoom
  • 2,5 hüvelykes kijelző
  • ISO 50, 100, 200, 400, 800, 1000 érzékenység
  • Beépített képstabilizátor és vaku
  • MP3- és videolejátszó funkció
  • Videokimenet
  • Dokkolóegység mellékelve
  • Saját akkumulátor
  • 155 grammos tömeg

 

Előny: Széles körű szolgáltatások, igényes kialakítás

Hátrány: Képminősége nem ideális fényviszonyok mellett gyenge, a beépített hangszóró dicséretes, de rossz minőségű

 

Teljesítmény: 73

Szolgáltatás: 92

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.