Hirdetés

Új munkát talált magának Stephen Elop



|

A foglalkoztatója máris átállt az üzleteiben a Windows 10 használatára.

Hirdetés

A mobilos világ egyik leginkább megosztó figurájának Stephen Elop nevezhető. Az üzletember a Macromedia, Adobe és Juniper Networks után 2008-ban a Microsofthoz igazolt, majd 2010-ben a Nokia ügyvezető igazgatójává vált. Az utána következő évben mindenki őszinte megdöbbenésére Android helyett a Windows Phone használatára állította át a finn cég okostelefonajit.

Hirdetés


Sajnos ez a művelet pénzügyi és növekedési szempontból zsákutcának bizonyult, így 2014-ben a Microsoft kénytelen volt felvásárolni a Nokia mobilos részlegét, hiszen fennállt az esélye, hogy a vállalatok közti együttműködési megállapodás lejártával érdemi hardvergyártó partner nélkül maradhatott volna a Windows Phone. Elop a divízióval együtt újból a Microsofthoz került, majd tavaly júniusban egy átszervezés során búcsút vett a vállalattól.


Elop most új munkát szerzett, méghozzá nem is akármilyet: ő lesz az ausztrál Telstra mobilszolgáltató újonnan létrehozott "Group Executive Technology, Innovation and Strategy" divíziójának vezetője. A sajtóközlemény szerint az lesz a feladata, hogy világszínvonalú informatikai céget faragjon a távközlési vállalatból.


A történet humoros része, hogy a Stephen Elop kinevezésének bejelentését követő napon a Microsoft hosszas blogbejegyzésben ecsetelte, miszerint a Telstra teljesen megújult szaküzleteiben átvette az irányítást a Windows 10, az ügyintézés és tájékozódás hatékonyságát univerzális alkalmazásokkal és érintőkijelzőkkel növelte a mobilszolgáltató. Elop hivatalosan csak 2016. április 4-én fog munkába állni, így a figyelemreméltó egybeesés minden bizonnyal csak a véletlen műve.


(Forrás: Windows Central, Microsoft, Telstra | Nyitókép: Maurizio Pesce)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.