Hirdetés

Új vágányon a szemüveg-mozik



|

A Vuzix legújabb fejen hordható kijelzője (HMD) már nem Geordi La Forge visorjára hasonlít. Mivel még kicsi is, elképzelhető, hogy tulajdonosa emberek közé merészkedjen vele.

Hirdetés

 

A HMD (Head Mounted Dislpay) egy, a fejen hordható kijelző, amely az utóbbi pár évben óriási fejlődésen esett át. Amíg eleinte az egészen ormótlan készülékhez külön energiaforrás is szükséges volt, addig az Olympus 2007-es fejlesztése már elérte azt, hogy nem kellett külön akkut kötni a felhasználó nyakába.

 

hmd1.jpg

 

A Vuzix most új irányba tereli a HMD-k jövőjét, ugyanis a legújabb modellt nehéz megkülönböztetni egy átlagos napszemüvegtől. Így használója akár emberek közé is merészkedhet vele - a korábbi változatoknál ehhez bizony bátorság kellett.

 

A Wrap 920AV először a 2009-es, Las Vegas-i CES-en mutatkozik be. A gyártó azt ígéri, hogy ez a HMD már sokkal inkább kelti majd azt az érzetet, mintha egy valódi kijelzőt figyelnénk - erről a továbbfejlesztett optika gondoskodik.

 

vuzix_2.jpg
 

 

A Vuzix állítása szerint a kijelző bármilyen médialejátszóhoz könnyedén csatlakoztatható lesz. A Warp 920AV esetében azonban nem a technológiai fejlődések az igazán fontosak, hanem a HMD külseje.

 

Míg korábban mindegyik ilyen megjelenítő a második Star Trek sorozatból ismert Geordi La Forge visorjára hasonlított, addig ez már nem számít olyan feltűnő jelenségnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.