Hirdetés

Újabb 260 fős leépítés a Roviónál



|

Az Angry Birds 2 sem hozott átütő pénzügyi sikert a cég számára.

Hirdetés

Mondj egy finn játékfejlesztő céget! A felszólításra érdemi választ adni képesek 2009 előtt valószínűleg a Remedy (Max Payne, Alan Wake, Quantum Break) vagy Bugbear (Flatout) neveket mondták volna, ám a kérdéses évben a köztudatba váratlanul berobbant Rovio gyorsan a finn játékipar első számú büszkeségévé vált. Az Angry Birds sorozat persze nem csak nemzetközi ismertséget, hanem óriási mennyiségű pénzt is hozott a konyhára. Gyors egymásutánban jöttek az új részek, plusz az ajándéktárgyas üzlet is bomba bevételi forrásnak bizonyult a cég számára.

Hirdetés


Egyszer sajnos minden jónak vége szakad, a Rovio számára a tavalyi év volt a választóvonal. A vállalat bevétele gyors ütemben apadni kezdett, a 2014-ben 73 százalékkal csökkent a profit. Ennek hatására a Rovio tavaly októberben bejelentett egy 110 fős leépítést, ez a munkavállalók olyan 16 százalékát jelentette.


Úgy tűnik az 50+ millió letöltésnél járó Angry Birds 2 sem húzta ki a vállalatot a slamasztikából, így a mai napon újabb 260 fős elbocsájtást jelentett be a Rovio, ez a munkatársak közel 40 százalékát jelenti. Az ügyvezető igazgató szerint a vállalat vesztét az okozta, hogy túlságosan sokféle projektbe vágtak bele, sikerült túlnyújtózkodni a takarón. Az Angry Birds filmmel foglalkozó csapaton kívül minden részleget érint valamilyen mértékben a leépítés.


(Forrás: Polygon)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.