Hirdetés

Univerzális emulátor minden esetre



|

Nagy-Britanniában egy olyan szoftveren dolgoznak, amely minden valaha használt fájlformátumot ismerne és lejátszana.

Hirdetés

Tényleg nem kisebb munkára vállalkoztak a Portsmouth Egyetem kutatói, minthogy kifejlesszenek egy olyan szoftvert, amely a hetvenes évektől napjainkig minden egyes fájlformátumot felismerne és le is tudna kezelni, legyen szó dokumentumról, zenéről, vagy akár játékról. Így pedig egyetlen szoftver segítségével lejátszható lenne egy elfeledett zene és egy C64-es játék is egyaránt. Az ötlet onnan indult ki, hogy egyre több olyan problémábas ütközünk, mely abból adódik, hogy a technika egyre jobban fejlődik és szinte napról napra vesznek el adatok, fontos információk. 

 

c64_konfig.jpg

Sokak régi szerelme: Commodore64 

 

"Minden hardver, mint például a számítógépek és játékkonzolok, megtalálhatók múzeumokban, azonban mit ér az egész, ha nem lehet bemutatni a látogatóknak, mit is nyújtottak sok-sok évvel ezelőtt a világnak? Nagyjából annyit, mint egy dal, amit képernyőn megmutatnak, de nem lehet hallani." - mondta David Anderson, az egyik munkatárs. Természetesen a fejlesztési munkálatok annyira összetettek, hogy nem tudunk még végleges megjelenési dátumot, de az egyetem kutatói fő feladatukként kezelik a projektet, és egyre több szakembert vonnak be, hogy ne kelljen éveket várni a végeredményre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.