Hirdetés

Univerzális keresőt kap a Facebook



|

Közvetlenül a Twitternek állít konkurenciát a közösségi portál.

Hirdetés

A Twitterrel ellentétben a Facebook stabilan növeli a felhasználói bázisát és bevételeit, azonban ez nem jelenti azt, hogy mindenben jobb a riválisánál. Mark Zuckberg vállalata többek közt a hashtagek bevezetése után most újabb fontos támadást indít a Twitter ellen: univerzálissá teszi a keresőjét.

Hirdetés


Jelenleg a Facebook keresőmezőjével személyeket, oldalakat, helyeket és hasonlókat lehet keresni, plusz az Egyesült Államokban jó ideje már az ismerőseink bejegyzései közt is kutat. Az univerzális keresés bevezetése után minden egyes nyilvános bejegyzés megjelenik majd a találatok közt.


A bővített keresővel lehetőség nyílik majd például aktuális események valós idejű követésére, ilyen igény esetén jelenleg a Twittert érdemes használni. A Facebook célja a felhasználók webhelyen belül való tartása, bár a mutatványhoz egyrészt kötelező lesz valóban jól működő keresővel előrukkolni, másrészt pedig egyszerűen rá kell szoktatni a felhasználókat a használatára. Utóbbi talán nem lesz óriási probléma, hiszen a Facebook felhasználói naponta olyan 1,5 milliárd keresést indítanak, így a kezdetektől fogva eléggé szem előtt lehet az új funkcionalitás.


(Forrás: The Verge, Facebook)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.