Hirdetés

Űrben termesztett salátát eszik ma az ISS legénysége



|

Jóllakni nem fognak vele, de legalább történelmet írnak.

Hirdetés

A Nemzetközi Űrállomáson eddig kizárólag a Földről hozott ételeket fogyasztottak az űrhajósok, amely leginkább talán a sci-fi kedvelőit lepheti meg, hiszen a hidroponikus növénytermesztés minden valamirevaló űrállomáson az alaptevékenységek közé tartozik. Az ISS már 2002 óta rendelkezik zöldházzal, azonban az egységben eddig a mikrogravitáció növényekre gyakorolt hatásait tanulmányozták.

Hirdetés


Konkrétan növénytermésre valójában csak 2014 óta van lehetőség az űrállomáson, azonban Veggie névre hallgató berendezéssel eddig termesztett zöldségeket mind hazaküldték az űrhajósok. A földi irányítás tudományos igényességű álláspontja szerint minden a legnagyobb rendben volt velük, így az ISS legénysége a mai nap során konkrétan elfogyaszt majd egy fél salátát. A másik felét visszaküldik a Földre.


Történelmi pillanatról van szó, ugyanis senki sem evett még űrben termesztett salátát az űrben.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: NASA)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.