Hirdetés

Űrkutatás



|

Március havi teljes verziónk részletesen bemutatja a Nemzetközi Űrállomást, a rajta szolgálatot teljesítő űrhajósokkal együtt.

Hirdetés

A program elindítása után azonnal elénk tárul a főmenü, amelyből el tudjuk érni az öt fő részt. Az első menüpont az Információk — ez értelemszerűen általános adatokkal szolgál az űrállomásról. Tizenkét további alfejezetet kínál, amelyek mindegyikében bővebben olvashatunk az adott témáról, és megtekinthetjük a hozzá tartozó képanyagot is. Olyan témákról olvashatunk részletesebb leírást, mint például, miként végzi a legénység az űrállomás körüli űrsétákat, hogyan étkeznek az asztronauták, vagy miből áll a ruházatuk.

A főmenü második pontja az ISS építése. E részben ismerkedhetünk meg azzal a huszonegy küldetéssel, amelyek során elkészült maga az űrállomás. Lépésenként tekinthetjük meg az építés fázisait; minden képhez rövid leírást kapunk arról, hogy az adott lépésben az állomás mely része készült el. A fotókra kattintva kinagyíthatjuk azokat.

A harmadik rész, a Legénységek, az űrállomás eddigi 12 legénységét mutatja be. Az egyes csapatokról aprólékos leírást olvashatunk, megtudhatjuk, mikor érkeztek és távoztak az ISS-ről, mennyi időt töltöttek az űrben, hány űrsétát tettek, továbbá azt is, hogy milyen űrhajóval utaztak. Megnézhetjük és kinagyíthatjuk a kiválasztott legénységet ábrázoló fényképet és az emblémáját is.


A negyedik, Az ISS részei az űrállomás elrendezésével ismertet meg. Képet kapunk arról, melyik modulnak pontosan mi a feladata, továbbá fotókon is megtekinthetünk az alkotórészeket, a modulokat. Az ötödik, Galéria menü két részre oszlik. Itt az űrállomásról, illetve bolygónkról készült nagyon jó minőségű felvételekben gyönyörködhetünk. A képek alatti kérdőjel gombjára kattintva az alsó információs sávot kapcsolhatjuk be, amely részletesen leírja, mit is látunk az adott fotón.

Mindenkinek ajánljuk a programot, aki többet szeretne megtudni az űrkutatásról, az űrhajósok életéről vagy egyszerűen csak látványos felvételeket szeretne megtekinteni Földünkről.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.