Hirdetés

USA: 30 dollárt kaphatnak a GTX 970-et vásároltak



|

Másfél tucat csoportos pert akasztottak volna az NVIDIA nyakába.

Hirdetés

A 2014-ben bemutatkozott NVIDIA GeForce GTX 970 egy kiváló teljesítményt nyújtó videokártya, azonban az elérhetővé válása után több botrány is kirobbant a puszta specifikációi miatt. Először kiderült, hogy a terméket ugyan 4 GB memóriával hirdették, azonban ebből csak 3,5 GB-ot képes hatékonyan megcímezni, a maradék 512 MB inkább gyorsítótár. Később kiderült, hogy a hirdetett 64 helyett 56 ROP, továbbá 2 MB helyett 1,75 MB másodszintű gyorsítótár található a GPU-jában.


Hirdetés


Kalifornia államban összesen 18 csoportos perindítványt nyújtottak be a vásárlók megtévesztése miatt az NVIDIA ellen, ám a vállalatnak most sikerült peren kívül mindenkivel megegyeznie. A kártérítés mikéntjével kapcsolatos részletek még kidolgozás alatt állnak, ám a GTX 970-et egy bizonyos időpontig megvásárolt egyesült államokbeli fogyasztók 30 dollár kártérítést igényelhetnek majd a chiptervezőtől, ezen felül pedig a vállalat kifizeti az 1,3 millió dolláros ügyvédi költségeiket is.



Az NVIDIA ügyvezető igazgatója 2015 februárjában kért bocsánatot a problémák miatt, Jen-Hsun Huang szerint a mérnöki és a marketinges csapatok közti rossz kommunikáció okozta a problémát.


(Forrás: Rock, Paper, Shotgun, TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.