Hirdetés

USA: 74 százalékkal nőttek a kazettaeladások



|

A bakelit után a műsoros magnókazetták is visszatérhetnek.

Hirdetés

A többség valószínűleg értesült a hírről, hogy reneszánszukat élik a bakelitkorongok, az audiofilek után a kevésbé keménymagos zenekedvelők is rákaptak a termékek vásárlására. Most ennél is meglepőbb fejleményről számolt be a Nielsen: a tavalyi évben 74 százalékkal emelkedett a műsoros magnókazetták eladása az Egyesült Államokban, összesen 129 ezer darabot értékesítettek a termékekből. Nem valószínű, hogy az audiofil közönség állna a fordulat mögött, hiszen annak idején a kazetták nem a hangminőségük vagy a strapabíróságuk, hanem az olcsóságuk és a házilagos "írhatóságuk" miatt lettek népszerűek.


Hirdetés


A kutatócég adatai alapján az eladások 43 százaléka viszonteladókat nélkülöző módon történt, azaz például a vásárlók közvetlenül a zenekarok webhelyeiről rendelték a kazettákat. A fenti példányszám persze eltörpül a 13,1 millió darabos bakeliteladáshoz és 105 millió darabos CD-üzlethez képest, de senki sem számított a gigantikusnak nevezhető növekedésre. Összehasonlítási alapul 2016-ban az online zenestreamelés iránti igény 76 százalékkal nőtt a Nielsen szerint.


(Fotó: Asim18 / Wikipedia)


A tavalyi évben összesen 25 albumból vásároltak 1000 darabnál többet kazettán a fogyasztók, míg 2015-ben csak 8 darab volt képes megugrani ezt a lécet. Az elmúlt három év folyamatosan legnagyobb példányszámban fogyó albumja a Guardians of the Galaxy - Awesome Mix Vol. 1 volt, ebből tavaly 4000 darab, míg a 2014-es elérhetővé válása óta összesen 11 ezer darab talált gazdára.


(Forrás: Engadget, Nielsen | Nyitókép: Maria Morri)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.