Hirdetés

Varázshomokozó Kinecttel



|

Az UC Davis által kifejlesztett megoldással vélhetően nem csak a gyermekek játszadoznának.

Hirdetés

Már a Kinect megjelenése után írtunk arról, hogy a technológiában jóval több potenciál van, minthogy csak Xbox játékokhoz használják fel azt. Hatalmas lehetőségek rejtőznek ugyanis abban, főként ha az oktatási felhasználást nézzük. "Tisztán látom a lehetőséget a játékokon túl, arra gondolva, hogy a Kinecttel miként nézhet ki a jövő osztályterme, illetve milyen kapcsolat alakítható ki a diákok és a csoport között. Olyan egyszerű dolgokra érdemes gondolni, hogy a Kinect miként képes felismerni azt, hogy ki jelentkezik éppen" - írták a termék renitens fejlesztői az MSDN blogján még a mozgásérzékelő megjelenése előtt. A következő hónapok eseményei immár jól ismertek. A redmondi szoftvercég vezetése ragaszkodott az Xbox exkluzivitáshoz, míg a fejlesztők közül Johnny Lee álnéven elindította az Open Kinect versenyt, amely megmutatta, hogy bizony a konzolon túl az élet számon területén hasznos lehet a technológia.

 



A Microsoft változtatott az álláspontján, s immár PC-re is kiadta a Kinect SDK-t, így a szürke zónából kilépve a nagyobb intézmények is legálisan készíthetnek megoldásokat. Egy közülük a fenti videóban látható UC Davis  beágyazott valósággal kiegészített homokozója, amely a Kinecttel érzékeli a mozdulatokat, majd egy program a bevitt adatok feldolgozása után egy projektorral visszavetíti a feldolgozott jelet. A készítők elmondása alapján a megoldás jól alkalmazható földrajzórákon, vagy akár múzeumokban is, ahol a diákok megérthetik, hogy a természeti erők miként formálják a földünket. Egyébként  e téren az UC Davis nem úttörő, korábban a pilseni egyetem diákjai már készítettek egy hasonló megoldást (lásd a lenti videóban).

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.