Hirdetés

Végre kiáll a fair használat mellett a Youtube



|

A szolgáltatás akár bíróságon is hajlandó megvédeni egyes videokészítőket.

Hirdetés

A Youtube tartalomkészítői vékony jégen táncolnak, mikor a videókba jogvédett mozgóképeket vagy zenéket illesztenek. A szerzői jog által oltalmazott anyagokat alapvetően nem lehet engedélykérés nélkül felhasználni, azonban bizonyos körülmények közt az összes védett anyagra alkalmazható a fair használat elve.

Hirdetés


Sajnos a szerzői jogok védelmével foglalkozó cégek nem igazán törődnek a szürke zónát jelentő fair használattal, ehelyett folyamatosan DMCA-s panaszlevelekkel szőnyegbombázzák a videomegosztót. A Youtube most bejelentette, hogy kiválasztott jó néhány tipikus fair használatnak minősíthető mozgóképet, az esetükben semmiképp sem fog eleget tenni a jogvédők letiltási kérelmeinek. Amennyiben a jogvédők tényleg perre kívánnak menni, akkor a Google saját ügyvédei fogják védeni az alperest. Fontos megemlíteni, hogy a keresőcég továbbra sem képes minden egyes videokészítőnek jogi védelmet biztosítani.


A kezdeményezés további pozitívuma, hogy a konkrét példák felhozásával a videokészítők mellett akár a jogvédő cégek munkatársai is jobban megérthetik, hogy mit és mit nem jelent a fair használat, így hosszú távon talán csökkenthető lesz a DMCA-s panaszok száma.


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.