Hirdetés

Verbatim SD csúcskártyák



|

Kamerában 8 GB-ra, telefonban 2 GB-ra tolják ki a tárkapacitást a Verbatim új SDHC és microSD kártyái.

Hirdetés

A médiáiról híres Verbatim cég nemrégiben dobta piacra 8 és 4 gigabyte-os Secure Digital High Capacity (SDHC) memóriakártyáit, melyeket leginkább nagy felbontású AVCHD videokamerákban érdemes használni. A nagyobbik kártya akár 120 percnyi HD felbontású és MPEG-4 tömörítésű videoanyagnak adhat helyet, normál minőségbeállításokkal. (A Panasonic HDC-SD1 kameráról például lapunk augusztusi számában olvashatnak majd részletesen).

 

sdhc4gb.jpg

 

 

A legmagasabb sebességű (6. osztályú) kártyák kiválóan megfelelnek a valós idejű adatrögzítéshez. A különböző hatékonysági fokozatokat 3 sebesség-osztályban határozzák meg: 2. osztály, amely minimum 2 MBe/mp-es írási sebességet garantál, a 4. osztály 4 MB/mp-t, a legmagasabb, 6. osztály pedig 6 MB/mp-t.


A 4 és 8 gigabyte már jelent akkora kapacitást, hogy a gyártó meglépje a váltást FAT 12/16-ról FAT32-re - előbbi a flash médiák hagyományos állományrendszere, utóbbi ennek továbbfejlesztett, nagyobb kapacitásban is használható változata. Ennek, és eleve az SDHC eltérő architektúrájának köszönhetően az SDHC kártyák nem olvashatók hagyományos SD kártyaolvasóval, de fordítva nyitva az ajtó, SDHC eszközök kezelhetnek SD kártyákat.


A 4 gigabájtos SDHC média jelenleg is hozzáférhető, a 8 gigás változat július végétől lesz elérhető a boltokban.


Már kapható a cég 2 gigabyte kapacitású microSD memóriakártyája is, amely 4 MB/másodperces olvasási, illetve 2 MB/másodperces írási sebességre képes - ez telefonos viszonylatban csúcskategóriás teljesítmény. A microSD-hez tartozó átalakítóval a kártya hagyományos SD-kártyaként is használható.

 

 

microsd1.jpg

 

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.