Hirdetés

Olcsó 3D-s NVIDIA szemüveg



|

Most először változik jelentősen az NVIDIA Vision hardver - könnyebb, vezetékes és főként lényegesen olcsóbb lesz.

Hirdetés

2009-es megjelenése óta nemigen változtatott a gyártó a 3D Vision szemüvegeken, eltekintve attól, hogy a nyitó 199 dolláros árat ejtették 149 dollárra, valamint hangoltak a tápellátáson, megduplázva üzemidejüket. A szemüvegek alapkoncepciója változatlan maradt mostanáig, a vezetékes változat megjelenéséig.

 

Tegnap, még a Computex megnyitása előtt jelentette be hivatalosan az NVIDIA, hogy piacra dobja az NVIDIA 3D Vision Kit vezetékes szemüveggel rendszeresített változatát. Vitathatatlan ugyan, hogy a vezeték nélküli használat a legkényelmesebb, ugyanakkor van néhány hátulütője. Korlátozott az akkumulátoros üzemidő, a töltéshez be kell építeni USB aljzatot, illetve az egész akkumulátoros szerkezet megköti kicsit a dizájnerek kezét. Mindemellett igaz az is, hogy 150 dolláros apró eszközökről van szó, amiknek nyilvános használat során könnyen lába is kélhet.

 

 

 

 

Épp elég praktikus oka lehet tehát a vezetékes megoldásoknak is, de a piaci érvek sem elhanyagolhatók. A 3D élményfelszerelés legköltségesebb darabja ma is a monitor, hiszen 100 illetve 120 Hz-es LCD megjelenítőkre van szükség, igen rövid válaszidővel. Ezek ára azonban lassan azért csökken, így ehhez a vonalhoz célszerű igazodnia a kit gyártójának is. Egészen pontosan 99 dollárért adják majd az új, USB csatlakozású modellek darabját, azaz a vezeték nélküli darabok árának kétharmadáért.

 

Kiknek szól az új ajánlat? Először is azoknak, akik eddig pusztán drágállották a 3D-s játékhoz és filmhez való PC alapú felszerelést, ők a csökkenő 3D LCD monitorárakon merengve mindinkább a vásárlás felé kacsintgathatnak, és az 50 dollárral olcsóbb szemüveg most megadhatja számukra a végső lökést. Fokozottan a célközönségbe tartozhatnak azok, akik számára nem fontos a vezeték nélküli összeköttetés, mert egymaguk játszanak, ennek a csoportnak olykor bosszúságot is okozhat, a ha a szemüveg rosszkor merül le. Nem beszélve arról, hogy a vezetékes szemüveg nem csak olcsóbb, de könnyebb is, hiszen nem kellett beleépíteni az akkumulátort, a töltés csatlakozót és az infrás vevőt sem. Az NVIDIA ugyan erről eddig nem ejtett szót, de a tervezési kényszerek elenyészésével elvileg megnyílt az út a különféle méretű, testre szabott modellek tervezése előtt. A cég még nem készített felmérést arról, hogy hányan riadtak vissza az NVIDIA vezeték nélküli 3D-s szemüvegeinek viselésétől pusztán azért, mert nem, vagy csak igen kényelmetlenül illett rájuk az eszköz. 

 

 

 

A régi, vezeték nélküli, de nehezebb NVIDIA 3D szemüveg

 

Felmerül, hogy internet kávézókban, azaz nyilvános helyeken is jobban használható lehet a vezetékes szemüveg változat, a vezeték nélküli ugyanis a lopás igen magas kockázata miatt nem jött eddig szóba. Az új szemüvegen azonban kialakítottak egy Kensington zár csatlakozót is, így nem csak a vékony USB kábellel láncolható a helyszínhez az apró és viszonylag drága eszköz, hanem a Kensington zárak acélsodronyával is. A sodrony egyáltalán nem jelképes, így legfeljebb csípőfogóval felszerelkezve lehet eltulajdonítani a felszerelést, ezért aztán - legalábbis az NVIDIA szerint - most már az internet kávézó tulajdonosok is a célcsoportba tartozhatnak.

 

A terméket tegnap jelentették be, de szállítására csak június végén kerül majd sor.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.