Hirdetés

Vidéken laksz? Felpörget a Huawei



|

Közel 1000 kilométer hosszú optikai hálózatot épít ki itthon partnereivel a kínai cég.

Hirdetés

További jelentős értékű beruházásokra készül Magyarországon a közeljövőben a Huawei Technologies Hungary, amely idén ünnepli hazai jelenlétének 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból Bin Yun Song, a vállalat leköszönő vezérigazgatója (lenti képen jobbról a második személy) sajtótájékoztató keretében értékelte Huawei 2014. üzleti évét, ismertette a társaság eredményeit és jövőbeli terveit, és ezzel átadta a stafétabotot az új vezérigazgatónak, Zheng Wei Fengnek (balról a második).

 



A vállalat bejelentette, hogy 2016. június végéig 140 ezer háztartásban építi ki országszerte optikai kábeles hálózatot olyan régiókban is, ahol eddig nem használtak szélessávú internetet. A beruházás értéke a Huawei részéről közel 10 milliárd forint.

 

Hirdetés

 

A vállalat egyébként 200 millió eurót (mintegy 65 milliárd forintot) fektetett be Magyarországon, amivel a második legnagyobb kínai befektetővé vált hazánkban. Termékeit és szolgáltatásait jelenleg Magyarország lakosságának a fele használja, és a Huawei az ügyfelei között tudhatja Magyarország valamennyi nagy távközlési szolgáltatóját, a 10 legnagyobb hazai operátor közül 10 az ügyfeleik között található. A magyar leányvállalat az alapítása óta fontos bázissá vált: 2009-ben az anyacég hazánkban hozta létre Európai Ellátó- és Logisztika Központját (ESC), amely jelenleg teljes kapacitáson dolgozik és jelenlegi is vizsgálják, hogy miként lehetne optimalizálni a működését.

 



Itt gyártják, és innen szállítják ki az okostelefonok kivételével a Huawei portfóliójában szerepelő valamennyi terméket közel 55 célországba. Szintén Magyarországon kezdte meg működését tavaly a Huawei internet alapú televíziózás technológiai megoldásainak fejlesztésével foglalkozó nemzetközi innovációs központja is, amely idén újabb szakembereket kíván alkalmazni. A tervek szerint 50 speciális tudású szakembert kívánnak alkalmazni ebben a központjában, az IKT és a gazdaság különböző területeiről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.