Hirdetés

Videó: így hackelik az okos mesterlövészpuskát



|

Félelmetes ötlet volt Wi-Fi-t építeni a TrackingPoint puskáiba.

Hirdetés

Úgy tűnik a hackerek nagyon kedvelik a Wired magazint, a múlt heti autóhackelés után a lap újabb exkluzív sztorival állt elő. A civilben házaspárként üzemelő Runa Sandvik és Michael Auger az elmúlt egy évet a TrackingPoint nevű vállalat okos mesterlövészpuskáinak buherálásával töltötték, a duó a két hét múlva megrendezésre kerülő Black Hat konferencián élőben is szeretné demonstrálni a felfedezéseit.

Hirdetés


A kérdéses puskák érdekessége, hogy a fedélzeti számítógépeiknek köszönhetően egy átlagos tudású mesterlövész akár 1,6 kilométer távolságról is képes velük halálos pontossággal eltalálni a célpontját. Elsőként ki kell jelölni a célpontot, majd be kell állítani néhány változót, például a hőmérsékletet, a szélirányt- és sebességet, a lövedék súlyát. Az elsütőbillentyű meghúzása után a puska akkor lő, ha a kezelője a megfelelő irányba szegezi a puskacsövet.


A termékek fedélzeti számítógépe Wi-Fi vezérlőt is tartalmaz, így egy közeli számítógépre átstreamelhető a beépített kamerájának a képe, plusz a laptopon is állíthatóak a fent említett változók. A házaspárnak sikerült csontra törnie a számítógép szoftverét: amennyiben a hacker valahogy képes a puska Wi-Fi-jének hatótávolságába kerülni, akkor észrevétlenül megváltoztathatja az összes fenti paramétert, anélkül hogy ez a távcső kijelzőjébe néző lövésznek feltűnne. A trükkel például megoldható, hogy a mesterlövész véletlenül a célpontja mellett álló személyt lője le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.