Hirdetés

Vírusos MP3 lejátszók



|

Hirdetés

A Creative közleményéből kiderült, hogy 3700 darab MP3 lejátszója okozhat biztonsági problémákat, ugyanis azokra egy kártékony program is felkerült. A cég szerint a probléma az 5G-byte Zen Neeon lejátszókat érinti. A fertőzött készülékeket az F-Secure is megvizsgálta, és megállapította, hogy azokon egy Wullik.B, vagy másik nevén Rays.A féreg található. Ez a vírus már több mint két éves múltra tekint vissza. Az F-Secure szerint a vírus elsősorban elektronikus levelek révén terjed, de a megosztott könyvtárakba is bemásolja magát, ezért egyes esetekben hálózaton keresztül is fertőz.


Az F-Secure nyilatkozatából kiderült, hogy a féreg abban az esetben fertőzi meg a számítógépeket, ha a felhasználó az MP3 lejátszóját összeköti a PC-jével, majd rákattint a fertőzött állományra. A Creative szerint azokat a készüléket érinti a probléma, amelyek szériaszáma 1230528000001 és 1230533001680 között található. A cég már azonosította a fertőzött fájlt, és kidolgozta a vírus eltávolítására vonatkozó megoldását. A Creative hangsúlyozta, hogy más termékei esetében nem kell számolni vírusfertőzéssel.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.