Hirdetés

A víztükör felett 10 méterrel hasíthatunk a hoverboarddal



|

Franky Zapata vízi hoverbordjával 40 km/h-ás sebességgel száguldhatunk a hullámok felett.

Hirdetés

Elkészült a légdeszka, csak éppen a víz felett repül.

Franky Zapata a világhíres francia jet ski bajnok és extrém sportoló nevéhez főződik a hoverboard kifejlesztése.

Hirdetés

Zapata már 2011-ben megalkotta lábra csatolható flyboardját, 2014-ben pedig előállt ennek testvérével, a hoverboarddal is. A deszkán 2 fúvóka kapott helyet, ezeken keresztül zúdul ki a levegőben tartásához és a meghajtásához szükséges víz. Ezt egy jet ski biztosítja, ami 20 méteres csővel csatlakozik a board-hoz. A használatához ugyan szükséges, hogy a vízi jármű kövesse a deszkát, de a repülést lehetővé tévő vízsugár erősségét már maga a sportoló szabályozhatja egy konzol segítségével.

A hoverboarddal akár 10 méteres magasságban, 40km/h-s sebességgel is repülhetünk, delfinek módjára cikázva a levegőbe. A gyártó  szerint egyórás gyakorlás elég a használat elsajátításához, és 110 kilogrammig a deszka bárkit fürgén a magasba emel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.