Hirdetés

Washington: taxi vagy Uber jöhet a mentő helyett?



|

A nem sürgős esetekben küldenének személyfuvarozót a 911-et tárcsázókhoz.

Hirdetés

A mentőszolgálatok országonként eltérő szakmai színvonalon és műszaki feltételek mellett dolgoznak, ám univerzálisan közös bennük, hogy mindenhol túlterheltek. Az Egyesült Államok fővárosának illetékesei most újszerű módon próbálnák csökkenteni a helyi mentősök terhelését: a kevésbé fontos 911-hívások esetén a diszpécserek mentőautó helyett taxit, esetleg Uber vagy Lyft autót küldenének a telefonálóért.


Hirdetés


A washingtoni illetékesek szerint évek óta folyamatosan emelkedik a mentőt hívók száma, azonban a "plusz" hívások nagyon sok esetben nyilvánvalóan nem igényelnek helyszíni ellátást, még ha egyébként indokolt is a segélykérő fél minél előbbi orvoshoz juttatása. A diszpécserek ilyen esetekben küldhetnének harmadik feleket a hívók fuvarozására, jelentős terhelést levéve a mentősök válláról.



A döntéshozók egy szakmai csoportra bízták az ötlet várható hatékonyságának és költségeinek felmérését, a megvalósításával kapcsolatos konkrétumok kidolgozását. A csoportnak 2017 elejéig kell előrukkolnia a részletekkel.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: Laurel F)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.