Hirdetés

Windows táblák a hazai Hipersulikban

|

Elindult a Telenor Magyarország Hipersuli Oktatási Programja, melynek célja a korszerű, digitális oktatás elterjesztése a mobileszközök és a mobilinternet révén.

Hirdetés

Ercsiben, az Eötvös József Általános Iskola tornatermében jelentett be a Telenor partnereivel a legújabb Hipersuli Oktatási programját, amely keretén belül négy vidéki és egy budapesti iskola 363 diákja élvezheti a modern oktatási módszerek előnyeit. A projekt keretén belül a telekommunikációs cég vállalta, hogy kezdetben mintegy 160 Hipernet-eléréssel felszerelt táblagépet juttat el a program idejére a budapesti, ercsi, hódmezővásárhelyi, törökbálinti és zsombói iskolákba, és szakértői révén segíti a tanárok felkészülését, valamint biztosítja a digitális oktatáshoz szükséges háttértevékenységeket.

 

Hirdetés


A kísérleti programhoz partnerként csatlakozó Microsoft oktatóalkalmazásokat, és az órák lebonyolításához szükséges tanári vezérlőszoftvert szállítja a programba. Egy ilyen projektnél az eszközök biztosítása mellett kiemelt hangsúlyt kell, hogy kapjon a tanárok felkészítése is. A képzés során az eszközhasználat elsajátításán túl a pedagógusok megtanulják a megértést és a gyakorlást -így a rögzülést is- támogató alkalmazások kezelését, továbbá megismerkednek a 21. századi készségek elsajátítását támogató módszerekkel is.

 Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet digitális tananyagokkal támogatja a Hipersulit. A résztvevő iskolákat az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakembereinek ajánlása alapján választották ki.

A projekt részeként két iskolában a gyerekek haza is vihetik a táblagépeket, másutt pedig közösen, kiválasztott tantermekben használják azokat. A kísérleti digitális tananyagokat egyebek mellett magyar nyelv, irodalom, történelem, kémia, fizika, matematika földrajz és idegen nyelvek oktatására fogják használni.

 Az Oktatási Programban részt vevő intézmények:
- Budapest, Áldás utcai Általános Iskola
- Ercsi, Eötvös József Általános Iskola
- Hódmezővásárhely, Németh László Gimnázium és Általános Iskola
- Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium
- Zsombó, Szent Imre Katolikus Általános Iskola

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.