Hirdetés

XBOX HD-DVD kiegészítő



|

November 17-én kerül a Japán boltokba az XBOX HD-DVD meghajtója.

Hirdetés

200 USD körül volt a várható ár, legalábbis a pletyka szerint. A Microsoft azonban szeptember 21-én nem csak azt jelentette be, hogy az XBOX 360 támogatja majd az 1080 soros progresszív képi megjelenítést, hanem hogy a legdrágább kiegészítőként ismert külső HD-DVD meghajtó ára 170 USD lesz majd a Japán piacon. November 17-én indul az eladás és a dobozban az XBOX univerzális távirányítóját is megtalálják majd a vásárlók.



A meghajtón két USB csatlakozást találunk majd, hogy más perifériák is továbbláncolhatók legyenek. A hátoldalon kialakított bemélyedésbe rejthetjük el a 99 dolláros vezeték nélküli hálózati adaptert. A HD-DVD meghajtóba helyezett nagy felbontású (HD) tartalmak lejátszásának meggyorsítására az ATI Avivo technológiájára épülő H.264 dekódert alkalmazza a Microsoft. A megoldás az XBOX saját GPU-jának erejét használja ki, ezért is vált lehetővé, hogy az asztali lejátszóknál (400-500 USD) lényegesen olcsóbb legyen az XBOX változat.



Az XBOX természetesen a Sony Playstation nagy ellenlábasa, előbbi a HD-DVD, utóbbi a Blu-ray technológiát favorizálja. Csakhogy míg a Microsoft XBOX esetében a HD-DVD meghajtó opcionális, addig minden PlayStation 3 változat eleve beépített Blu-ray olvasóval készül. Ebből sokak szerint gyanítható, hogy a PlayStation 3 nem annyira következő generációs játékplatformként, semmint inkább a Blu-ray technológia igáslovaként szolgálja majd a cég érdekeit.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.