Hirdetés

Érkezik az AMD Shanghai



|

Ezen a héten nem csak az Intel tartott sajtókonferenciát Tajpejben.

Hirdetés

Tajpejbe látogatott az AMD néhány jeles képviselője, és bár a rendezvény nem kapott nagy hírverést, néhány újdonság azért kiderült. Igaz elsősorban az AMD processzorok hőtermelése és az ezekkel kapcsolatos megoldások voltak a fő téma, azonban elhangzott néhány információ a cég új Opteron processzorairól is. A tények tehát a következőek: A Shanghai heteken belül várható - tehát valószínűleg csak novemberben  - viszont a teljes értékű lapkakészletek sajnos csak jövő év közepén. Az új processzorokat az AMD a jelenlegi tokozással kompatibilis formában dobja piacra. Megnövelték az L3 cache méretét 6 megabájtra, támogatja majd a DDR2 800 memóriákat, valamint a Hyper Transport3.0-t. A gyártástechnológia is feljődött, a Shanghai már 45 nm-es technológiával készül, ami a fogyasztásra van jótékony hatással.

1027shanghai.jpg


Sajnos a jelenlegi alaplapok nem kezelik a HT 3.0-t,és az új lapkakészlettel szerelt alaplapok legkorábbi érkezése is csak 2009-ben várható. Aki most vásárol egy ilyen processzort, az jól teszi, ha figyelemmel kíséri az új alaplapok pontos megjelenési dátumát, hiszen a Fiorina platform - SR5960 és SP5100 néven -  megjelenésével a Shanghai processzorok még nagyobb teljesítményre lesznek képesek.


A következő lépés a hatmagos Opteron lesz, ami jelenleg Istanbul kódnéven fut, és amire ugyancsak számíthatunk még jövő év során. Aztán 2010-ben az AMD átáll majd a G34 tokozásra a Maranello platform segítségével, és az év közepén már piacra dobná első Magyn-Cours processzorát, a Sao Paulo-t. Csak jöjjön is nekik össze minden tervük...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.