Hirdetés

Friss képek az új GeForce GTX 295 kártyáról



|

Eddig még nem látott képek szivárogtak ki az új, szimpla nyomtatott áramköri lapra épülő NVIDIA GeForce GTX 295 grafikus vezérlőről.

Hirdetés

Az egyre több kiszivárgott kép alapján sejthető, hogy a megújult GeForce GTX 295 grafikus kártya hivatalos bejelentéséig már nem kell sokat aludnunk, a két nyomtatott áramkörrel szerelt elődmodellt hamarosan végleg leváltja az átdolgozott változat. Korábban azt feltételeztük, hogy a második változat a gyártási költségek csökkentése érdekében készül az NVIDIA tervezőasztalain, ám a képekre pillantva kezdünk kételkedni abban, hogy jelentős megtakarítást érnének el e változat gyártásával.

 

geforce_gtx_295_new.jpg
 

 


Az eszköz hardveres képességei túlzottan nem változtak, a két 55 nanométeren készülő G200b grafikus lapkában továbbra is aktív mind a 240 stream processzor. A 448 bites memóriabuszon csüngő GDDR3-as memórialapkák mennyisége sem változott, a két GPU fejenként 896 megabájtot használhat. Órajelek tekintetében szintén nem történt változás, a grafikus lapkák 576, a stream processzorok 1242, a GDDR3-as modulok pedig effektíve 1998 megahertzen ketyegnek.

 

geforce_gtx_295_new_2.jpg

 


Markáns változást jelent az új nyomtatott áramkör mellett az emiatt áttervezett hűtés is, ami két hőközpontból és egy 9 centiméteres ventilátorból áll. Az X2-es Radeonokon látott koncepcióval ellentétben a légkavaró a két grafikus lapka közé került, ami által a meleg levegő egy bizonyos része szinte biztosan a számítógépházon belül marad. Cserébe viszont az sem fordulhat elő, hogy üzem közben az egyik mag szépen felmelegíti a másikat. Apróbb, többek számára minden bizonnyal elhanyagolható változást jelent, hogy a monitorkimenetek közül kikerült a HDMI aljzat, a nagy felbontású képernyőket kizárólag DVI-I portokra kötve használhatjuk.

 

geforce_gtx_295_new_3.jpg

 


Ha tippelnünk kellene, akkor az új GTX 295 premierjét a június első hetében rendezendő tajvani Computexre időzíti a gyártó, ahol várhatóan több gyártó is kiállítja a referencia terv alapján készített portékáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.