Hirdetés

A Google Chrome inkognító módja mégsem rejt el minket annyira?



|

Egy texasi bíróságon azzal vádolták meg a keresőóriást, hogy adatokat gyűjtenek azokról a felhasználókról, akik úgy gondolják, hogy névtelenül böngésznek.

Hirdetés

Manapság már valószínűleg nem kell sokáig magyarázni, hogy a minden böngészőben megtalálható "privát böngészés" vagy "inkognitó mód" néven ismert funkció pontosan mire való: egész egyszerűen arról van szó, hogy az ily módon böngészett oldalakat a böngésző nem jegyzi meg és nem tárol el róluk semmilyen sütit vagy belépési információt.

A Google Chrome annak idején elsők között kínálta fel ezt a lehetőséget a felhasználók nagy örömére, viszont egy nemrég indult perben azzal vádolják a céget, hogy az általuk kínál privát böngészési opció nem mégsem annyira privát.

Hirdetés

Még januárban indították Texasban azt a pert, amelyben azzal vádolták meg a Google-t, hogy a helymeghatározó szolgáltatásaikat illetéktelenül használják arra, hogy megsértsék a felhasználóik magánszféráját. Most Ken Paxton egy újabb dokumentumot csatolt a már meglévőekhez, melyben azt állítja, hogy a Google által felkínált inkognitó mód is adatokat gyűjt össze a felhasználókról, annak ellenére, hogy a cég állítása szerint ez az üzemmód nem tárol olyan adatokat, amelyek célzott reklámok megjelenítését tennék lehetővé.

Talán érdemes megjegyezni, hogy míg az inkognitó mód valóban meg tudja oldani, hogy a böngészési előzményeink és a létrejött sütik ne maradjanak meg, az ellen nem tud semmit tenni, ha esetleg egy adott weboldal a saját rendszerében eltárol rólunk adatokat, de ettől függetlenül egy alapos nyomozás során még valóban kiderülhet, hogy a Google Chrome bizonyos formában felhasználja az ilyenkor termelődött információkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.