Hirdetés

MinDigTV: több mint 200 ezer háztartásban



|

Jönnek az olcsó DVB-T dekóderek, de van minimálbéres hitel lehetőség is.

Hirdetés

Mai sajtótájékoztatóján az Antenna Hungária beszámolt a digitális átállás folyamatának állásáról. Ugyan a hatóság elhalasztotta az analóg rendszer lekapcsolását, de még nem határozott meg konkrét időpontot. Az Antenna Hungária szerint jó ütemben halad a folyamat, akár az eredeti, 2011 végi időpont is tartható lenne.


Az Antenna Hungária folytatja az ingyenes és fizetős digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásainak fejlesztését. Jelenleg a lakosság 95 százaléka számára érhető el a digitális televíziózás lehetősége.

 

Több eszköz, több háztartásban

 

A GfK Hungária Kft. havi értékesítési statisztikái alapján alapján a DVB-T eszközpenetráció bővülése kiemelkedő volt, hiszen több mint 600 ezer háztartás rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (dekóderek, integrált televíziók, PCI és USB kártyák és stickek). A MinDig TV szolgáltatás is fontos mérföldkőhöz érkezett: a felhasználók száma meghaladta a kétszázezret, mely az összes földfelszíni háztartás 25 százalékát teszi ki. A földfelszíni digitális televíziós szolgáltatás ismertsége is tovább emelkedett, a hazai háztartások közel 80 százalékában már hallottak a MinDig TV-ről.

 

 

 

 

Több fizető előfizető, több adótorony


Ezzel párhuzamosan a további 11 előfizetéses programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás is fontos állomáshoz érkezett, az előfizetők száma a szolgáltatás elindítása óta eltelt 10 hónap alatt elérte a 25 ezret. Egyúttal a kiterjedt viszonteladói hálózatnak köszönhetően a MinDig TV Extra szolgáltatás immáron 450 üzletben érhető el. Az Antenna Hungária kulcsfontosságú partnere, a TESCO áprilistól 116 áruházzal csatlakozik a disztribúciós hálózathoz. Emellett az AH a tervek szerint öt új saját ügyfélszolgálati irodát is nyit az elkövetkezendő hónapokban, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Győrben.

 

Folytatja a hálózatkiépítést az AH: a harmincadik telephelyről, a Karancs csúcsáról április végén indul a sugárzás, ami által a digitális szolgáltatások lakossági lefedettsége 95,6 százalékra emelkedik. 2011 során a hangsúly Északkelet-Magyarországon lesz, három új nagy teljesítményű telephely elindítása várható 2011 negyedik negyedévében: Miskolc/Avas, Fehérgyarmat/ Penyige és Aggtelek/Perkupa.

 

 


Az Antenna Hungária bízik benne, hogy az analóg lekapcsolási stratégiával, a dekódervásárlás támogatási mechanizmusával, valamint a kommunikációs kampánnyal kapcsolatos összes nyitott kérdést sikerül tisztáznia a hatóságokkal az elkövetkező hetekben. Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója kiemelte, hogy az átállás eddig megvalósult szakaszában is költségcsökkenést könyvelhettek el a közszolgálati műsorszolgáltatók és így az állam is, már most 10 százalékkal csökkentek a költségek. A teljes átállással a műsorterjesztés feleannyiba kerül majd, mint az analóg időszakban.

 

Nem csak olcsón, hitelre is

 

Az AH várakozásai szerint év végére a MinDig TV háztartások száma elérheti a 350 ezret, a vételhez szükséges készülékek - dekóder vagy integrált televízió - ára pedig tovább csökken. Az Antenna Hungária, a Cofidis és a TESCO-GLOBAL Zrt. együttműködésében új, kedvező részletvásárlási konstrukció áll az érdeklődők rendelkezésére. A TechniSat HDT4 digitális földfelszíni dekóder havi törlesztőrészlete így 780 forint, ami nagyjából egy doboz cigaretta árának felel meg. A kedvező részletfizetési konstrukció a TESCO 23 budapesti és vidéki áruházában érhető el. Ezen fejlemények hatására szinte az összes érintett számára megnyílik a lehetőség, hogy karácsonyra DVB-T MPEG-4-es dekóderhez jusson.

 

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.