Hirdetés

1 millió dolláros bírság BitCoin-bányászatért



|

Cheaterek elleni védelmet ígérő cég szervezte tudtuk nélkül botnetbe az előfizetőit.

Hirdetés

A többjátékos módban való versengést preferálók egyik legnagyobb nyűgét a cheaterek jelentik, hiszen az érintettek különféle trükköket bevetve – mint például halhatatlanság, falakon való átlátás és átlövés – megkeserítik az életüket. Az ilyen játékosok többnyire a tudásuk és képességeik hiányát ellensúlyozva teszik tönkre piti csalásokkal mások szórakozását.

Hirdetés


A helyzetet megunva a 2006-ban alapított E-Sports Entertainment nevű vállalat előfizetéses szolgáltatást indított, amelyre havi pár dollárért benevezve a játékosok kapnak egy csalásszűrő programot, plusz a cég felügyelt szerverein vetélkedhetnek; a kontrollnak köszönhetően gyorsan lelepleződnek és kitiltást kapnak a csalók.


Sajnos a vállalatra igaznak bizonyult a bort iszik, vizet prédikál mondás: a CNET beszámolója alapján New Jersey egyik bírósága 1 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a céget, ugyanis a kliensprogramjába csendben BitCoin-bányászó modult illesztett, amely a felhasználók tudomása nélkül segített 3500 dollárnyi virtuális pénzt felhalmozni. A botnet 14 ezer számítógépet számlált, a kéretlen programjuk ráadásul trükkösen csak akkor lépett működésbe, mikor a felhasználó jó eséllyel nem ült a számítógép előtt; ezt az egérmutató mozgásának figyelésével oldották meg.


Az 1 millió dolláros bírság ellenére az E-Sport Entertainmentnek „csak” 325 ezer dollárt kell azonnal kifizetnie, a maradékot elengedi a bíróság, amennyiben a vállalat az elkövetkező 10 évben nem keveredik újabb botrányba.


(Forrás: CNET | Fotó: Antana / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.